X

Washington Post, dezvăluiri din discuțiile lui Zelenski cu NATO și comandanții săi militari: Distrugeți conducta care duce petrol în Ungaria și alte țări occidentale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a propus în reuniunile cu ușile închise cu Occidentul acțiuni pentru a distruge conducta Druzhba, scrie Washington Post, citând documentelor Pentagonului scurse pe web. 

Materialele care au devenit disponibile public includ corespondența personală a lui Zelensky cu consilierii și comanda militară a țării.

În spatele ușilor închise, liderul ucrainean a propus o mișcare îndrăzneață – ocuparea satelor rusești pentru a câștiga influență asupra Moscovei și bombardarea unei conducte care pompează petrol rusesc către Ungaria, membru NATO.

Se precizează că la sfârșitul lunii ianuarie, Zelensky și-a propus să lovească Rusia, transferând în același timp trupe terestre în interiorul granițelor sale pentru a „ocupa orașe de graniță nespecificate”.

„Scopul unor astfel de măsuri este de a oferi Kievului efect de pârghie în negocierile cu Moscova”, notează articolul.

Într-o altă întâlnire din februarie cu generalul Valeri Zalujni, președintele Ucrainei și-a exprimat îngrijorarea că Forțele Armate ale Ucrainei „nu au rachete cu rază lungă de acțiune capabile să ajungă la locurile de desfășurare a trupelor din Rusia și nimic care să le poată ataca”. În continuare, Zelensky a sugerat ca Ucraina „să atace locații nespecificate (Forțele Armate Ruse-n.red) din Rostov-pe-Don, folosind drone în aceste scopuri”, se arată în material.Oleoductul Druzhba își are originea în

Almetyevsk , trece prin Bryansk și apoi se ramifică în două secțiuni: nord (prin teritoriul Belarus în direcția Poloniei) și sud (prin teritoriul Ucrainei în direcția Ungariei, Slovaciei, Republicii Cehe) .

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button