X

Susținere pentru renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Centrul Român de Studii și Strategii, împreună cu Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, au organizat vineri, 28 Aprilie, o conferință – dezbatere cu titlul „Renașterea Satului Românesc”. La evenimentul organizat la Cluj-Napoca au participat reprezentanți ai conducerii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ai satului românesc, ai fermierilor și producătorilor autohtoni.

Președintele AUR, George Simion, le-a transmis celor prezenți că, între cele 15 puncte ale programului de guvernare pe care AUR îl va prezenta pe 11 Mai, „avem un punct specific care se cheamă Renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești”.

„Eu sunt un copil crescut de bunicii mei la țară, ca milioane de români, și cred că cea mai bună, cea mai frumoasă educație pe care am primit-o a fost în satul românesc, alături de bunicii mei, alături de familie. Unul din motivele pentru care am inclus renașterea satului românesc printre cele 15 puncte este faptul că mulți dintre români și mulți dintre oameni în general nu se regăsesc în actualele orașe, în nebunia și în viteza lumii moderne și caută liniște, caută să meargă la țară, pentru că de acolo au pornit unii, acolo au copilărit, și, de aceea, pentru mine este important, ca om politic, să putem asigura cât mai multor români care își doresc să se întoarcă la țară după ce au muncit o viață în țară sau în diaspora, pentru că îi aud pe mulți dintre ai noștri că vor să se întoarcă acasă, la casa părintească, unde ne este inima”, a afirmat președintele AUR.

În cadrul intervenției sale intitualată „Satul – între imperativul strategic de stat și oglinda credinței noastre”, Prof. Univ. Dr. Radu Baltasiu, Președinte al Centrului European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, a vorbit despre necesitatea clarificării termenilor, în așa fel încât să fie lămurite noțiunile de sat și de țăran. „Este un lucru necesar, mai ales că, după 2024, sper ca această dezbatere să se implementeze la nivelul unor politici rurale și nu numai”.

Potrivit acestuia, atât satul, cât și țăranul sunt sinonimi cu începuturile noastre ca popor. „Țăranul este principalul element component al țării. (…) Satul stă la originea ideii de stat. Fără sat nu putem vorbi despre statul român. (…) Dacă vrem să românizăm statul român, atunci este vital ca țăranii să aibă un cuvânt de spus în stat. (…) Satul este oglinda credinței noastre. Dacă vrem să fim noi înșine, trebuie să ne facem din sat și din țărani un crez”, a subliniat Prof. Univ. Dr. Radu Baltasiu.

Radu Baltasiu a precizat că „AUR este singura formațiune politică din România căreia îi pasă de satul românesc”.

În cadrul evenimentului a fost prezentat manifestul politic pentru Renașterea Satului Românesc, care va fi supus dezbaterii publice și care cuprinde o serie de obiective pe care Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și le va asuma pentru salvarea de la dispariție a satului românesc.

https://fb.watch/kd8we-U9wW/

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Mortul de la groapă nu se mai întoarce !Satul românesc distrus de kkomuniști și desăvărșit în distrugere sau schimbare-dacă vreți- de kkapitaliști, nu mai poate fi întors în timp. Alțe vremuri, alți oameni, alta distracția !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button