X

UE vrea să pună la dispoziție dosarele noastre medicale către giganții tehnologici, fără permisiune

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

În mai 2022, Comisia Europeană a propus Spațiul european de date medicale (EHDS) în încercarea de a îmbunătăți modul în care aceste informații sensibile sunt puse la dispoziție pentru diferite tipuri de utilizări. 

EHDS propune, de asemenea, să oblige din punct de vedere legal spitalele sau medicii să transmită dosarele medicale unei agenții guvernamentale nou create, care, la rândul ei, poate permite accesul oricărei persoane care pretinde că are un interes în cercetare.

Nu numai cadrele universitare sunt incluse, ci și companiile farmaceutice, startup-urile de aplicații de wellness și, mai ales, corporațiile Big Tech care culeg date, precum Google și Facebook.

Prin urmare, informațiile din dosarele mediale sunt aproape imposibil de anonimizat în mod eficient,  ceea ce înseamnă că sunt ușor de identificat în afara unui cabinet medical de familie.

Acesta este motivul pentru care 75 % dintre europeni au declarat într-un sondaj Ipsos recent că sunt dispuși să permită accesul cercetătorilor la dosarele lor medicale doar dacă li s-a cerut consimțământul explicit, iar acest lucru ar trebui să fie cerut de EHDS.

Fără o astfel de cerință de consimțământ, Google, de exemplu, ar putea obține acces la datele pacientului pentru a-și antrena noua inteligență artificială în scopul unei aplicații de wellness. Iar rezultatul acestei acțiuni ar putea alimenta activitatea de publicitate a companiei.

Potrivit Euobserver, EHDS nu prevede ca pacienților să li se ceară permisiunea; nu include nici măcar un drept de a obiecta la acest tip de partajare excesivă a datelor.

EHDS ar face ca medicii și alți profesioniști din domeniul medical să fie complici în comercializarea și monetizarea forțată a fiecărui aspect al sănătății oamenilor,  fără a le  cere vreodată consimțământul.

Industria tehnologică globală așteaptă doar ocazia de a pune mâna pe datele medicale ale europenilor. Apple are deja o ofertă extinsă de „sănătate digitală”, iar, în 2020, Google a plătit peste 2 miliarde de dolari pentru a achiziționa producătorul de dispozitive de sănătate Fitbit, în încercarea de a intra pe piața datelor medicale.

În același timp, dosarele medicale nu interesează doar Big Tech. Odată stocate în centre de date, administrate de stat, așa cum o propune EHDS, ar putea la fel de bine să fie utilizate abuziv de guverne.

Și nu numai atât: introducerea forțată a fișelor medicale a milioane de persoane într-o bază de date centralizată creează o țintă incredibil de atractivă pentru hackerii din întreaga lume.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Au fost date de mult timp marilor companii. Nu au maicrosoft, gugăl și feisbuc datele noastre în condițiile în care recesământul s-a realizat online și în condițiile în care laboratorul de analize medicale îți trimite rezultatul analizelor prin email, uațap, etc? Eu, dacă nu îmi curăț discul pisiului înainte de oprire, când îl pornesc e mai cald procesorul cu 15 grade decât ar fi dacă discul e curățat înainte de oprire. Fiecare accesare a netului ne lasă N cuukie, mizerie, progrămele peste progrămele, toate ca să vedem noi mai bine netul. Gogoși pentru fraieri. Sunt pentru ca totul să se știe.

    1. https://youtu.be/CaD1AVG33pA

      Parintele cu viata sfanta Nectarie Vitalis, adormit intru Domnul in luna februarie, anul 2018, care s-a nevoit pana la varsta de 89 de ani in manastirea Sfantului Atanasie din Kouvara, din mitropolia de Mesogeia si Lavreotiki, a avut in anul 2015 o viziune despre care s-a vorbit si in presa acelor zile, mentionand un “Pasti Negru si o vara cu saracie”.

      Parintele Nectarie Vitalis a avut o legatura duhovniceasca speciala cu sfantul Nectarie din Eghina, sfant care, de altfel, l-a si vindecat in mod minunat de cancer, in anul 1980.

      Prima pagina a ziarului Elefthery Ora publicat pe 29 martie 2015 prezinta cuvintele profetice ale parintelui Nectarie Vitalis.

      In inregistrarea video de mai sus, unul din fiii duhovnicesti ai lui Gheron Nectarie Vitalis, Kostas Mouxlianitis, il evoca drept pe un om cu viata sfanta, cu multa iubire pentru fratii sai, de la care oricine il vizita primea mangaiere sufleteasca si alinare.

      De asemenea, domnul Mouxlianitis aminteste si aceste cuvinte pe care le-a spus parintele sau duhovnicesc in primavara anului 2015:

      “Vom avea parte de un Pasti negru
      (l-am avut deja in anul 2020 n.n.) si o vara saraca (cel mai probabil in 2023, prin falimentul bancilor si retragerea cash-ului n.n.)”.
      Aceste cuvinte au fost publicate si in ziarul Elefthery Ora, pe data de 29.03.2015.

      Domnul Mouxlanitis spune:

      “Toata lumea poate sa inteleaga la ce s-a referit parintele Nektarie atunci cand a vorbit de un Pasti Negru, adica Sarbatoare fara Impartasanie sau fara Liturghie (cum s-a intamplat in 2020 n.n.)
      In ceea ce priveste “vara saraca” ramane ca fiecare sa se gandeasca pentru sine ce ar putea sa insemne.
      Aceste cuvinte sunt rostite de un om sfant.
      In acest moment suntem legati de maini si de picioare, trebuie sa avem rabdare.
      Dar, asa cum spunea si Sfantul Paisie Aghioritul, altul este ‘Seful’ (nu conducatorii lumii vazute).”

      👇

      Cuvânt de pocăinţă al Părintelui Nectarie Vitalis – ucenicul Sfântului Nectarie din Eghina – YouTube
      https://m.youtube.com/watch?v=MLmsmR5kdD8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button