X

Scurt cuvânt la praznicul Sf. M. Mc. Gheorghe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sfântul Gheorghe înseamnă iubire fără de hotar pentru Dumnezeu, fidelitate sfântă față de inima ta, neputință de a mai răbda oroarea uciderii celor drepți, dor nestins de a te uni cu Hristos, lumină tainică a sufletului în noaptea lumii crude, plâns necuprins de durerea miilor de mucenici sfărâmați de demoni, determinare mai mare decât lumea aceasta de a sfida tenebrele și de a mărturisi Învierea Celui ce te-a iubit.  Mucenicia lui e un strigăt mai presus de ceruri că Dumnezeu există, că veșnicia trebuie îmbrățișată în această viață, că orice durere și chiar moartea nu se pot compara cu dulceața acestei îmbrățișări.

De aia Sfântul Ștefan cel Mare l-a pus ocrotitor peste armata sa care a sfărâmat hoardele păgâne ale celui ce a cucerit cetatea și Imperiul Maicii Domnului.

Iar balaurul, stimați sauroctoni, e întunericul demonic, păcatul, uciderea, iadul, răutatea, egoismul, dominația, obsesia imperială, erezia și pierzania (sic).

pr. Ioan Istrati

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button