X

Florida adoptă un proiect de lege care permite pedeapsa cu moartea pentru cei care abuzează sexual copiii sub 12 ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentarii din Florida au aprobat o lege susținută de guvernatorul Ron DeSantis care ar permite pedeapsa cu moartea pentru cei condamnați pentru abuzuri sexuale asupra copiilor. 

Propunerea bipartizană – care a fost adoptată cu un vot de 34-5 – va permite, de asemenea, ca juriile să pronunțe sentințe de condamnare la moarte cu un vot de cel puțin 8-4, după ce anterior era nevoie de unanimitate, notează The New York Post.

Proiectul de lege – care a trecut de Camera Reprezentanților din Florida cu 95-14 săptămâna trecută și pe care se așteaptă ca DeSantis să îl semneze – se va aplica celor condamnați pentru abuzarea unui copil cu vârsta sub 12 ani.

“Părerea mea este că aveți unii dintre acești oameni care vor fi violatori în serie de copii de șase, șapte ani”, a declarat DeSantis luni la “Good Morning Orlando”. “Cred că pedeapsa cu moartea este singura pedeapsă adecvată atunci când ai situații de acest gen.”

Pedofilii, susceptibili de recidivă

Liderul minorității din Senatul statal Lauren Book (D-Davie) și senatorul statal Jonathan Martin (R-Fort Myers), co-inițiatorii proiectului de lege, au susținut că cei care fac rău copiilor din punct de vedere sexual sunt susceptibili de a repeta infracțiunea și merită pedeapsa supremă.

“Odată ce un prădător a prins un copil în capcană, va face rău acelui copil din nou și din nou și din nou”, a declarat Book. “Și apoi vor trece la un alt copil nevinovat”.

Book a susținut că execuția protejează împotriva vizării unor victime suplimentare. “Comportamentul pedofililor a fost considerat extrem de repetitiv până la punctul de constrângere”, a spus ea.

Senatorul de stat Rosalind Osgood (D-Broward), unul dintre cei cinci care s-au opus proiectului de lege, a declarat că este de acord că atacurile sexuale asupra copiilor sunt infracțiuni grave, dar le-a spus colegilor legislatori că a avut probleme cu impunerea pedepsei cu moartea în general din cauza convingerilor sale religioase.

Se speră la un reviriment jurisprudențial la Curtea Supremă

Proiectul de lege se lovește, de asemenea, de precedentul Curții Supreme. În 2008, instanța supremă a decis cu 5-4 în cauza Kennedy vs. Louisiana că pedeapsa cu moartea nu poate fi aplicată împotriva violatorilor de copii sau a oricărei persoane care a comis o crimă în care victima nu a murit.

Cu toate acestea, DeSantis a sugerat săptămâna aceasta că actuala Curte Supremă, formată din șase conservatori și trei liberali, ar putea fi deschisă la anularea acestei decizii.

Controversa privind pedeapsa cu moartea a ținut prima pagină a ziarelor din Florida anul trecut, după ce un juriu l-a scutit de execuție pe Nikolas Cruz, atacatorul școlii din Parkland, pronunțând în schimb o condamnare pe viață.

Toți jurații, cu excepția unuia, au votat pentru ca Cruz să fie executat, ceea ce DeSantis a declarat luni că a fost “într-adevăr singura pedeapsă adecvată”.

“Dacă nu susțineți pedeapsa capitală, respect acest lucru”, a adăugat guvernatorul, “dar modul în care trebuie să rezolvăm această problemă este să încercăm să schimbăm legile în stat prin intermediul procesului democratic – nu să facem parte dintr-un juriu și să anulăm pedeapsa capitală”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button