X

Ofensiva contra Sfintei Lumini continuă: Israelul impune restricții de acces la Sfântul Mormânt, de Paștele ortodox

Scandal uriaș la Ierusalim după ce Israelul a impus restricții drastice pentru sărbătorile de Paști.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Doar 1800 de persoane, inclusiv preoți pot participa la Ceremonia Sfintei Lumini0!! de sâmbătă, în Biserica Sfântului Mormânt, a anunțat poliția israeliană.

Biserica ortodoxă greacă a criticat măsura și i-a îndemnat pe creștini să participe, în ciuda restricțiilor impuse.

În trecut, aproximativ 10.000 de credincioși, cu lumânări în mână umpleau biserica, iar mulți alții se înghesuiau pe aleile din jurul orașului vechi.

“În acest an, după multe încercări făcute cu bunăvoință, nu reușim să ne coordonăm cu autoritățile israeliene, deoarece acestea impun restricții nerezonabile în ceea ce privește accesul la Sfântul Mormânt, mai mult decât anul trecut.

Poliția plasează în mod nedrept și nepotrivit povara asupra bisericilor de a emite invitații, în timp ce leagă mâinile bisericilor cu restricții nerezonabile care vor împiedica credincioșii să participe.

Așa cum Patriarhia a afirmat clar în declarația noastră de acum două zile, vom ține ceremonia așa cum se obișnuiește de două milenii și îi invităm pe toți cei care doresc să se închine alături de noi.

Cu acest lucru clarificat, lăsăm autoritățile să acționeze așa cum vor.

Bisericile se vor închina liber și o vor face în pace”, a declarat Elder Dragoman, preot arhimandrit.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button