X

La Carei, scroafa s-a urcat în pom: [VIDEO] Șovina Novak Katalin, președinta HUNgariei, a provocat românii ce protestau, mergând la finalul discursului foarte aproape de locul unde erau adunați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președinta Ungariei, Novak Katalin, a participat azi la Carei la dezvelirea bustului poetului Kolcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei. Statuia a fost amplasată pe spațiul verde din fața Primăriei Carei.

Cel mai tensionat moment a fost cel în care președintele Ungariei, într-un gest greu de explicat, s-a dus spre protestatarii și așa supărați care așteptau în spatele cordoanelor de ordine. A fost momentul în care personalul de protecție și pază și-a deschis umbrelele pentru a o proteja pe președinta șovină.

Zeci de români au așteptat-o, îmbrăcați în costume populare și cu steaguri tricolore, pe președinta Ungariei.

Dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc din Carei a avut loc într-o atmosferă tensionată. Sute de persoane au fost prezente la eveniment pentru a protesta față de vizita privată a președintei Novak Katalin. Protestatarii au precizat că prezența șefului de stat din țara vecină este un afront la adresa autorității statului român.

Unul dintre liderii mișcării de protest este Mihai Târnoveanu, președinte al Mișcării Naționale și al Asociației Calea Neamului, care a chemat românii la apărarea demnității naționale.

”Miercuri, ora 17.00, în fața primăriei Carei îi vom arăta Ungariei că România nu e sat fără câini! (…) Nu se va cânta imnul Ungariei și nu se va ridica statuia autorului imnul Ungariei, fără să avem o reacție de demnitate națională!”.

La eveniment au participat și membri ai partidului AUR, precum și cunoscuți activiști civici precum Pompiliu Diplan și Luis Bratu.

Pentru a asigura echilibrul etnic, se va amplasa și un bust al pictorului Aurel Popp în zona centrală a municipiului Carei.

Conform informațiilor PresaSM, proiectul bustului Aurel Popp a fost avizat pozitiv la Comisia Națională de For Public în data de 30.03.2023.

VIDEO cu evenimentul integral:

Alte imagini mai de aproape:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button