X

Depopulare prin vaccinare: Raport OMS recent arată că una din şase persoane din lume suferă de infertilitate!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproximativ una din şase persoane din lume suferă de infertilitate, o “problemă sanitară majoră” – ceea ce face urgentă creşterea accesului la îngrijiri accesibile şi de înaltă calitate, cere marţi, într-un raport, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Reamintim ca unul din efectele adverse grave al vaccinului cu tehnologia ARN mesager este si infertilitatea, afectarea ovarelor si testicolelor. Peste 4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid au fost facute la scara planetara in pandemie.

“O persoană din şase în lume este afectată de incapacitatea de a avea un copil la un moment sau altul al vieţii, indiferent care este locul în care trăieşte şi resursele de care dispune”, subliniază directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în prefaţa acestui raport.

OMS avertizează că este vorba despre o adevărată “problemă sanitară majoră”, care afectează 17,8% din populaţia adultă a ţărilor bogate şi 16,5% din populaţia ţărilor sărace şi “intermediare”.

“Acest raport, primul de acest fel din ultimi zece ani, relevă un fapt important: infertilitatea nu discrimnează”, subliniază Tedros.

Raportul nu analizează cauzele medicale, de mediu sau de alt fel ale infertilităţii şi nici evoluţia acesteia în timp, ci oferă o primă evaluare a prevalenţei, prin analizarea tuturor studiilor pertinente efectuate din 1990 şi până în 2021.

Din aceste studii reiese că “infertilitatea afectează o mare parte a populaţiei mondiale” – adică aproximativ 17,5% din populaţia adultă.

“Infertilitatea afectează milioane de oameni”, iar cu toate acestea, subliniază Tedros Adhanom Ghebreyesus, “subiectul este încă puţin studiat, iar soluţiile rămân insuficient finanţate şi sunt inaccesibile multora, din cauza costurilor mari, stigmatizării sociale şi disponibilităţii limitate”.

“Proporţia însăşi a persoanelor afectate arată necesitatea extinderii accesului la îngrijiri cu privire la fertilitate şi vegherii ca această problemă să nu mai fie dată la o parte în cercetare şi în politicile de sănătate, pentru ca mijloace sigure, eficiente şi accesibile de a deveni părinte să le fie disponibile celor care doresc acest lucru”, cere el.

Infertilitatea este, potrivit OMS, “o boală a sistemului de reproducere masculin sau feminin, definită de incapacitatea de a obţine o sarcină după 12 luni sau mai mult de rapoarte sexuale regulate neprotejate”.

“Procrearea este însoţită de o presiune socială importantă. În unele ţări, sarcina rămâne esenţială în percepţia feminităţii şi a ceea ce este un cuplu. Eşecul este adesea stigmatizat”, declară directoarea OMS a Departamentului Sănătăţii Sexuale şi Reproductive, Pascale Allotey, care a prezentat raportul presei.

“Persoanele care au o problemă de infertilitate suferă adesea de anxietate şi de depresie” şi există totodată “un risc sporit de violenţe conjugale asociat infertilităţii”, subliniază ea.

OMS îndeamnă ţările să dezvolte soluţii în vederea prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului infertilităţii – inclusiv tehnologii de procreare asistată precum fecundarea in vitro.

“Vrem să ne asigurăm că rupem tăcerea asupra infertilităţii, veghind ca ea să fie inclusă în politici, în servicii şi în finanţarea sănătăţii sexuale şi reproductive”, a declarat presei dr. Gitau Mburu de la OMS.

În pofida faptului că acest nou raport prezintă date care atestă o “puternică prevalenţă mondială” a infertilităţii, documentul relevă o lipsă de date în numeroase ţări, mai ales Africa, în estul Mării Mediterane şi în Asia de Sud-Est.

OMS îndeamnă ţările să facă în aşa fel încât să fie disponibile mai multe date despre infertilitate, în funcţie de vârstă şi cauze, în vederea atât a unei cuantificări a problemei, cât şi a unei identificări a persoanelor care au nevoie de îngrijiri de fertilitate şi a felului cum pot fi reduse riscurile infertilităţii.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button