X

Regele Charles în Germania: Invazia rusă a Ucrainei ”ameninţă securitatea Europei”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Regele Charles al III-lea avertizează joi împotriva ”ameninţării” pe care invazia rusă a Ucrainei o reprezintă la adresa securităţii Europei şi ”valorilor noastre democratice”, într-un discurs istoric în Bundestag, relatează AFP.

”Dar lumea nu s-a uitat fără să facă nimic”, a declarat suveranul britanic, subliniind ”rolul major” asumat de Regatul Unit şi Germania în susţinerea Kievului, mai ales pe plan militar.

Charles laudă livrările de armament greu în Ucraina ale Germaniei, o ţară profund pacifistă după ororile nazismului, care a ezitat mult timp să facă acest pas.

”Decizia Germaniei de a face să parvină Ucrainei o mare cantitate de ajutor militar este curajoasă, importantă şi binevenită”, a declarat el.

”Suntem bulversaţi de teribilele distrugeri (din Ucraina), dar putem găsi curajul în unitatea noastră”, a subliniat suveranul britanic, care şi-a susţinut mare parte din discurs în germană.

Charles al III-lea, care este rege din septembrie, este primul monarh care se adresează deputaţilor germani în incinta Bundestagului.

Deputaţii germani l-au aplaudat îndelung.

Însoţit de regina consortă Camilla, el efectuează în Germania prima sa vizită în străinătate în calitate de suveran.

Această vizită de trei zile se plasează sub semnul prieteniei între cele două ţări şi constituie un gest european important după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit).

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 10% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII