X

ONU critică Ucraina pentru perchezițiile prin biserici și mănăstiri. Ucraina protestează: Suntem un stat democratic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ONU consideră că perchezițiile desfăşurate de autorităţile Kievului în clădirile Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei ar putea avea “caracter discriminatoriu”, relatează RBC preluat de Rador.

Ministerul de Externe al Ucraine însă, a transmis că libertatea religioasă nu dă dreptul la activități care subminează securitatea națională. RBC aminteşte că, iarna aceasta, au avut loc mai multe percheziții în lăcaşuri ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei din patru regiuni ale ţării. Serviciile speciale ucrainene au descoperit în biserici şi mănăstiri drapele ruseşti, materiale de propagandă și depozite ale invadatorilor ruşi.

Potrivit unui raport al ONU, unii dintre clerici au fost interogați cu detectorul de minciuni. În acest sens, Oficiul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) se declară îngrijorat de faptul că acțiunile statului ucrainean îndreptate împotriva bisericilor subordonate Moscovei ar putea fi “discriminatorii” și subliniază, într-un raport publicat recent, necesitatea asigurării drepturilor și a unui proces echitabil în cazul persoanelor vizate de acuzații de natură penală.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleh Nikolenko, a reacţionat în urmă acestui raport al ONU, afirmând că “Ucraina este un stat democratic, în care libertatea religioasă este garantată”.

În același timp, a notat diplomatul, libertatea respectivă nu înseamnă şi dreptul persoanelor de a se angaja în activități care subminează securitatea națională. Nikolenko a îndemnat OHCHR să se abțină de la evaluări politice dezechilibrate și să își bazeze rapoartele doar pe fapte.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Zici ca e o scena de Stand-up Comedy! Unii se fac ca plang de mila crestinilor prigoniti, in timp ce ceilalti, si anume prigonitorii banderisti, se dau drept democrati care respecta dreptul la credinta!

  2. Fara Credinta in Cel de Sus, noi romanii vom disparea ca popor. De aceea, Dragi romani care mai aveti putina minte, umpleti bisericile si manastirile si rugati-va la prea Sfanta Treime si Prea Sfanta Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu ca sa mature din fruntea statului roman toata neghina satanica ce vrea sa ne bage in razboi cu rusii. Numai Sfantul, Bunul si Rabdatorul Dumnezeu poate sa pazeasca Sfanta Noastra Romaniei de fortele satanice care vreau sa ne distruga ca tara si popor pe noi, romanii. Cere si ti se vada, bate si ti se va deschide. Fie Numele Domnului Binecuvantat de acum si pana-n veacul veacului fara de sfarsit. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE