X

Italia își protejează mărcile tradiționale: făina din insecte a fost interzisă în aluatul de pizza și în paste!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Utilizarea tot mai frecventă în bucătărie a făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâmpinat o opoziție acerbă în Italia, unde guvernul va interzice utilizarea acestui tip de făină în pizza și paste.  De asemenea, făina va expusă separat pe rafturile supermarketurilor.

“În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia”, a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.

“Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, a declarat Lollobrigida, informează The Times.

Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele “tipice” italiene, precum pizza și paste.

Într-o altă încercare de a promova mâncarea italiană, guvernul a anunțat joi că va propune includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Încă o dată, italienii arată că au *palle* când e vorba despre farfuria lor. Oriunde mergi în lumea asta, un restaurant ȚINUT DE ITALIENI îți va garanta calitatea mâncării, plus gust și rafinament.
    Pe bună dreptate vor să breveteze Bucătăria Italiană….

Dă-i un răspuns lui Sindobado Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button