X

O analiză anonimă, apărută pe site-ul unui ONG anonim, face valuri în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproape toată presa românească vuiește după ce G4Media a preluat o analiză a unui ONG american intitulată „Operațiunea GRU din România indică o criză în comunitatea serviciilor secrete din Rusia„. Un ONG anonim publică o analiză anonimă despre o senatoare din România și aproape toată presa o ia de bună.

Pentru mine, faptul că analiza respectivă e nesemnată îi reduce automat credibilitatea. ONG-ul american trage concluzia că senatoarea Diana Șoșoacă este agent în solda GRU, serviciul de informații al armatei ruse, pentru că a depus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relaţiile de buna vecinătate şi cooperare dintre România şi Ucraina.

Iată proiectul de lege depus de senatoarea Șoșoacă:

„Articolul unic se transformă în Art. 1. După Art. 1 se introduc următoarele articole:

Art. 2 În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3 România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Art. 4 După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii.”

Analiza celor de la ONG-ul american susține că „menționarea pretențiilor la Maramureșul istoric poate sugera indirect că inițiativa își are originea la Moscova, deoarece Ungaria este cea care are pretenții asupra Mureșului ca parte integrantă a Țării Secuiești„.

Maramureș, Mureș, Țara Secuiască, Ungaria, Ucraina, Rusia, România, cam talmeș-balmeș în capul „expertului” american. Că poți să încurci Mureș cu Maramureș mai pot să înțeleg. Dar care-i treaba cu Țara Secuiască? Ce legătură are Țara Secuiască cu Ucraina? Cum să te dai expert în geopolitică și tu să fii habarnist la geografie? Cam ăsta e nivelul analistului anonim, autor al analizei publicate de acel ONG anonim.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE