X

Alertă la nivel internațional: a dispărut o cantitate uriașă de uraniu, material esențial pentru bomba nucleară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat, miercuri, dispariţia a aproximativ 2,5 tone de uraniu natural dintr-un sit din Libia, potrivit unui comunicat remis AFP.

În timpul unei vizite de marţi, inspectorii ONU “au descoperit că 10 containere cu aproximativ 2,5 tone de uraniu natural sub formă de concentrat de uraniu („tort galben”) nu erau prezente acolo unde au fost declarate de autorităţi”, directorul general Rafael. Grossi a scris într-un raport către statele membre.

AIEA precizează că va efectua verificări “suplimentare” pentru “clarificarea circumstanţelor dispariţiei acestui material nuclear şi a locaţiei sale actuale”. Nu sunt date detalii pe situl în cauză. Libia şi-a abandonat programul de dezvoltare a armelor nucleare în 2003, sub egida fostului lider Muammar Gaddafi.

De la căderea sa în 2011, după 42 de ani de dictatură, ţara a fost înfundată într-o criză politică majoră, cu puteri rivale bazate în Est şi Vest, o multitudine de miliţii, mercenari împrăştiaţi în toată ţara, pe un fundal de interferenţă străină.

Două guverne se luptă pentru putere, unul cu sediul la Tripoli (vest) şi recunoscut de ONU, celălalt susţinut de omul puternic din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button