X

Mafia Pfizer-Ursula vrea ca statele UE să îi plătească vaccinurile comandate care nu vor fi niciodată fabricate. Contractul se prelungește până în 2026

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pfizer a fost de acord să-și prelungească contractul cu Uniunea Europeană privind vaccinul împotriva COVID-19 din 2023 până în 2026, a informat marți Financial Times, citând persoane familiare cu subiectul, relatează Reuters.

Producătorul de medicamente s-a oferit să reducă numărul de doze furnizate cu 40% și să amâne livrarea vaccinurilor, a adăugat raportul. Conform termenilor revizuiți, Pfizer cere plata pentru dozele comandate care nu vor fi niciodată fabricate, se arată în raportul FT.

„Lucrând împreună, am obținut o reducere semnificativă a dozelor, o prelungire a contractului nostru în timp cu mult peste 2023 și securitatea aprovizionării în cazul în care sunt necesare mai multe doze”, a declarat comisarul Uniunii Europene pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-un comunicat.

„Dacă vrem să modificăm livrările de vaccinuri, avem nevoie de un acord”, a adăugat Kyriakides.

Noile condiții au fost prezentate miniștrilor sănătății din statele membre într-o ședință privată, potrivit raportului. Ei au întâmpinat rezistență din partea a patru state membre, inclusiv din partea Poloniei.

Assen Medjidiev, ministrul interimar al Sănătății al Bulgariei, a declarat că țara sa, împreună cu Polonia, Ungaria și Lituania, s-au opus acordului propus privind surplusul de vaccinuri.

Medjidiev a adăugat că el crede că, de asemenea, alți membri ai UE nu vor sprijini acordul propus în forma sa actuală.

„Amendamentul propus de Pfizer la acord este în mod clar inacceptabil pentru noi, având în vedere situația critică a ofertei excesive de vaccin în Bulgaria și povara financiară nejustificată pentru produsele destinate distrugerii”, a spus Medjidiev.

“Solicităm Comisiei să revină la masa negocierilor, ținând cont pe deplin de mandatul dat. Până la găsirea unei soluții, toate livrările trebuie oprite”, a spus el.

Reuters scria în ianuarie despre discuțiile dintre Bruxelles și Pfizer și partenerul german BioNTech, pe fondul surplusului la nivel global de vaccinuri COVID-19, Europa având o aprovizionare în exces deosebit de mare.

Discuțiile au inclus posibilitatea ca Pfizer să reducă până la 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pe care UE s-a angajat să le cumpere în acest an la un preț mai mare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ca să parafrazez un înțelept celebru și bogat, să mulțumim neprevăzutului că dorințele ursulei se vor împlini la Sfântuk Așteaptă.Kookoo, i-a sunat ceasul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button