X

Ce trebuia să facă ss Dănilă din Banat, face taman ereticul papa Francisc: Ia apărarea călugărilor pe care Zelensky vrea să îi alunge din Lavra Pecerska

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Francisc, la finalul audienței generale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația de la Lavra Kiev-Pechersk din capitala Ucrainei. 

„Mă gândesc la călugării ortodocși ai Lavrei Kievului. Cer părților implicate în război să respecte locurile religioase”, a spus pontiful. Potrivit acestuia, călugării și oamenii care s-au dedicat rugăciunii sunt „sprijinul poporului lui Dumnezeu”, indiferent de mărturisirea lor.

Rezervația Națională „Lavra Kiev-Pechersk” i-a obligat pe monahii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) să părăsească clădirile mănăstirii până pe 29 martie. Directorul general interimar Oleksandr Rudnyk a făcut referire la concluziile grupului de lucru interdepartamental și la scrisoarea Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei. Se spune că mănăstirea a încălcat termenii acordului privind folosirea proprietății statului.

Sâmbăta trecută, Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei s-a adresat liderilor religioși și personalităților internaționale cu un mesaj în care le-a îndemnat să fie atenți la situația din jurul Lavrei Kiev-Pecersk. Printre destinatarii apelului s-a numărat și Papa Francisc.

Acum rezervația se ocupă de așa-numita Lavră Superioară, unde se află Biserica Trapeză și Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Lavra de Jos, unde, conform site-ului mănăstirii, există o mănăstire activă și peșteri, este în arenda perpetuă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Lavra inferioară adăpostește și reședința Mitropolitului Onufry (Berezovsky), Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, primatul UOC.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button