X

Președintele Elveției dezvăluie „o frenezie de război” printre șefii de stat ai UE: “Se bazează pe o viziune pe termen scurt”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Neutralitatea elvețiană trebuie să-și păstreze „nucleul dur”, a declarat duminică președintele elvețian Alain Berset, pentru că „iată ceea ce reprezintă: atașamentul față de dreptul umanitar și drepturile omului, protecția civililor, protecția Convențiilor de la Geneva”, scrie RTS

Pentru Alain Berset, care a vorbit într-un interviu acordat NZZ am Sonntag, respectarea acestei neutralități este mai importantă ca niciodată, chiar dacă acesta din urmă trebuie să se adapteze.

“Trebuie să ne întrebăm unde vom fi ca țară, unde va fi Europa peste cinci, zece sau treizeci de ani. Tot ceea ce decidem astăzi trebuie măsurat după acest criteriu”, a adăugat el.

„Ce putem face pentru a proteja populația civilă din Ucraina?

Elveția este ferm angajată și a adoptat foarte rapid sancțiuni internaționale fără precedent, enumeră el. La acestea se adaugă eforturile depuse chiar în Ucraina, de exemplu în domeniul deminării, continuă președintele elvețian.

„Reconcentrarea asupra fundamentelor” în vremuri tulburi

Președintele Confederației consideră că în vremuri de furtună este necesar să ne reorientăm asupra fundamentelor. “Și acum, pentru unii, dintr-o dată nu mai există nici o linie. Mi se pare uimitor”, a spus el.

Ca și înainte de Primul Război Mondial, “Simt această frenezie războinică în anumite cercuri. Și sunt foarte îngrijorat de asta […] pentru că acest sentiment se bazează pe o viziune pe termen scurt”, alarmează Alain Berset. În acest sens, poziția Consiliului Federal este clară: „Armele elvețiene nu trebuie folosite în războaie”.

„Poziția Elveției trebuie respectată”

„Actuala lege privind materialul de război este rezultatul unui proces îndelungat”. Elveția este un partener de încredere și poziția sa este „în general” bine înțeleasă, crede el.

“Înţeleg şi respect faptul că alte ţări au o poziţie diferită. Dar trebuie respectată şi poziţia Elveţiei”, notează președintele socialist. „Pur și simplu să spun acum că situația este alta, că Elveția trebuie să schimbe totul fără să țină cont de temeiul legal, asta nu este posibil”.

Abandonarea neutralității ar afecta Geneva internațională și, prin urmare, Elveția, mai notează el. „Uneori am impresia că în Elveția nu suntem suficient de conștienți de importanța centrală a Genevei”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Foarte emoționant și concis , d-nul președinte❗
  Mai să-i cred aberațiile. Ce caută omule , care afirmi că ești neutru împreună cu țara , întrunirile repetate ale sataniștilor la Davos care vor să impună noua ordine mondială și genocidul gândit de ei❗❓
  Manipulare , minciună , fariseism , satanism sub masca așa ziselor valori europene ❗
  🙋‍♂️🙏🤝🇷🇴✝️.

  1. De grija Genevei ați făcut Lehașce ul acolo, să vă poată literalmente înghiți pământul, cum zicea nebunul cu ochii închiși Michel de N. !!!

  2. Elvetia este tara DOVEDIT controlata autoritar de masonerie, de cand evreul Jean Calvin a impus erezia iudaizanta a calvin-reformatilor. Primele roade: sangeroasele razboaie religioase din Franta.

 2. Abureala! Guvernul mondial doreste o zona de neutralitate pt membrii lui si pt familiile lor… Presedintelui elvetian i s-a permis sa faca aceste declaratii… Daca ar fi fost presedintee Germaniei sau al Frantei, dl Alain Berset ar fi declarat pe dos…

 3. Berset asta e in gasca progresista care a facut dezastru cu plandemia si masurile lor aberante. Nu va uitati in gura lui. Pentru mine e un zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button