X

Regimul diabolic din China introduce lockdown-ul și pentru banala gripă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii chinezi vor să introducă măsuri de izolare pentru a combate gripa, ceea ce îi face pe mulți să fie furioși în legătură cu perspectiva revenirii la restricțiile stricte din timpul epidemiei Covid-19. 

Orașul Xi’an, din provincia Shaanxi, în centrul Chinei, a declarat că ar putea impune închideri “atunci când este necesar” dacă un focar de gripă comună reprezintă o “amenințare gravă”.

Planul de răspuns de urgență al orașului publicat miercuri este menit să combată creșterea numărului de cazuri de gripă în țară, în timp ce cazurile de Covid-19 continuă să scadă.

Autoritățile din orașul chinez nu au sugerat că un nou set de închideri este iminent, dar localnicii din zonă au catalogat totuși planurile drept excesive.

Planurile de izolare zero-Covid din China au fost implementate în întreaga țară în timpul pandemiei și au fost considerate extreme de mulți.

Planul guvernului local din Xi’an ia în calcul patru niveluri de epidemie de gripă. În cazul în care virusul comun ar ajunge la un nivel critic, este posibil ca măsurile de izolare să fie restabilite.

În timpul pandemiei, rezidenților chinezi nu li s-a permis să-și părăsească locuințele. Unora nu li s-a permis nici măcar să meargă la cumpărături pentru alimente sau provizii esențiale.

Orașul Xi’an a fost plasat de autorități sub unele dintre cele mai stricte măsuri de izolare până când restricțiile au fost rapid relaxate în întreaga țară în decembrie anul trecut, în urma unei revolte în masă.

Reacționând la perspectiva unei reveniri la închideri forțate, utilizatorii rețelelor de socializare din China pe Weibo au declarat că gripa comună este un virus normal și nu necesită măsuri de închidere înainte de Covid.

BBC a relatat că un utilizator a declarat că “viața a continuat în mod normal” atunci când au apărut epidemii de gripă.

Un altul a spus că guvernele locale din China au devenit “dependente de sigilare și control”.

Vorbind pentru BBC, Yanzhong Huang, membru senior pentru sănătate globală la Council on Foreign Relations, a declarat: “Pentru locuitorii locali care au fost traumatizați de măsurile de izolare nu cu mult timp în urmă, revenirea la aceeași metodă draconică pentru a face față focarelor de gripă nu este deloc justificată”.

Alții au îndemnat la prudență, crezând că este probabilă o revenire la închiderea strictă.

Profesorul Tang Renwu de la Școala de Guvernare de la Universitatea Normală din Beijing a declarat pentru ziarul Lianhe Zaobao din Singapore că se așteaptă ca mai multe guverne locale să dezvăluie planuri pentru posibilele focare de gripă în zilele următoare.

Profesorul Tang a declarat: “Guvernele locale ar trebui să fie atente la formularea lor atunci când emit documente similare, pentru a nu declanșa panica socială”.

În ciuda închiderilor stricte care au fost implementate în timpul pandemiei Covid-19 în toată China, aceasta nu a fost prima dată când au fost planificate astfel de restricții.

În 2015, guvernul din Shanghai a declarat că va restricționa adunările și va rechema elevii de la școală și oamenii de la locul de muncă dacă gripa comună reprezintă o amenințare serioasă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button