X

Ultimatumul dat de oamenii lui Zelensky călugărilor să părăsească Lavra Kiev

Este prima mănăstire a Rusiei Kievene, care există din secolul al XI-lea. Patriarhul Rusiei: Numai în timpul domniei autorităților militante atee din secolul al XX-lea monahii Lavrei Kiev-Pechersk au fost expulzați din mănăstire

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei s-a adresat liderilor religioși și personalităților internaționale cu un mesaj despre situația din jurul Lavrei Kiev-Pecersk din Kiev, numind drept represive obiectivele oficialităților ucrainene care îi alungă pe călugării Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) canonice.

Rezervația Națională „Lavra Kiev-Pechersk” a ordonat anterior călugărilor UOC canonice să părăsească clădirile care îi aparțin până pe 29 martie. Grupul de lucru interdepartamental ucrainean pentru pregătirea propunerilor și recomandărilor privind organizarea implementării anumitor sarcini legate de activitățile organizațiilor religioase din Ucraina a stabilit o încălcare de către mănăstire a condițiilor acordului privind utilizarea proprietății de stat. Conținutul și detaliile încălcărilor nu sunt date de ucrainieni, care susțin doar că la mănăstire s-ar face propagandă rusă.

„Numai în timpul domniei autorităților militante atee din secolul al XX-lea, monahii Lavrei Kiev-Pechersk au fost expulzați din mănăstire… Este regretabil că când conducerea de stat a Ucrainei își declară angajamentul față de normele democratice, calea europeană de dezvoltare, respectul pentru drepturile și libertățile omului, aceste drepturi și libertăți sunt încălcate astăzi în cel mai flagrant mod”, afirmă Patriarhul.

Patriarhul a spus că noile generații de călugări ai Bisericii canonice, care s-au întors la mănăstire după perioada sovietică, au fost cele care „au reînviat mănăstirea și au făcut eforturi colosale și au cheltuit fonduri mari – cu ajutorul minim de stat, sau chiar cu deloc- la restaurarea mănăstirii.

„Lavra, a subliniat patriarhul, rămâne una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din lume, unind peste două sute de călugări și novici, centrul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene se află pe teritoriul său , sute de studenți ai Academiei și Seminarului Teologic din Kiev. trăiesc de asemenea în ea.

„Lavra Kiev-Pechersk este prima mănăstire a Rusiei Kievene, care există încă din secolul al XI-lea, strămoșul tradiției spirituale și monahale comune a popoarelor ruse, ucrainene și belaruse. Acesta este leagănul civilizației noastre și al culturilor naționale. De-a lungul istoriei de o mie de ani a mănăstirii, aceasta a suferit în mod repetat de raiduri, străini. cuceririle și persecuția totală a creștinilor”, a spus patriarhul în discursul său.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button