X

Rusia consideră că Polonia va fi parte a războiului, prin amplasarea unui centru militar în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Construirea unui centru de pregătire militară poloneză în vestul Ucrainei va atrage Varșovia în conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în timpul unui briefing susţinut joi, informează TASS, potrivit Rador.

Aceasta a atras atenția asupra articolelor din mass-media, în care s-a anunţat construcția de către compania poloneză “Lyubawa” a unui centru militar de pregătire la sol destinat pentru 600 de soldați ucraineni în regiunea Volin din Ucraina.

“Faptul că acest lucru va însemna implicarea directă a Poloniei în conflictul ucrainean nu pare să îngrijoreze pe nimeni la Varșovia, cu atât mai puțin la Kiev” – a spus diplomatul, subliniind că obiectivele militare din Ucraina sunt o țintă legitimă a Forțele Armate ale Rusiei. Maria Zaharova a subliniat că astfel Polonia continuă “stăpânirea progresivă” a teritoriului Ucrainei.

“Este vorba, de fapt, despre intenția Varșoviei de a-și desfășura infrastructura pentru a crește personalul grupării poloneze, anunțată anterior ca “Legiunea Voluntarilor Polonezi”, care va fi amplasat la baza centrului menționat” – a menționat ea.

Rusia vorbește despre „subunități de comandă”

“Această legiune este creată pentru a forma subunități de comandă, care să controleze activitatea autorităților și a forțelor de ordine în teritoriile Ucrainei de Vest” – a adăugat Zaharova.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button