X

National Review: SUA și aliații sunt pregătiți să accepte împărțirea Ucrainei


SUA și aliații sunt pregătiți să pună capăt conflictului din Ucraina prin discuții de pace, permițând în același timp împărțirea țării în două, a declarat editorialistul National Review Noah Rothman.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Entuziasmul occidental pentru problema ucraineană va continua să scadă până când guvernului Zelensky i se va prezenta un fapt împlinit. În acel moment, Ucraina va fi literalmente divizată și cu aprobarea așa-zișilor săi susținători”, se spune în articol.

Potrivit autorului, Forțele Armate ale Ucrainei sunt prea slabe pentru a rezista trupelor ruse și a ajunge la granițele Ucrainei în 1991.

În plus, operațiunile de contraofensivă și cucerire a Donbasului și Crimeei vor fi prea costisitoare pentru aliații americani și europeni, deoarece vor necesita cantități uriașe de muniție, echipamente, precum și sprijin aerian și acces la informații străine, a spus Rotman. Partea rusă, dimpotrivă, nu va ceda nici măcar un centimetru din teritoriul nou cucerit. Într-o astfel de situație, scenariul fragmentării Ucrainei în urma negocierilor diplomatice pare cel mai realist, consideră expertul.

Berlin, Paris și Washington vor accepta existența unui stat destabilizat la granița NATO. O astfel de decizie va fi mai grea pentru țările baltice și pentru Polonia , a rezumat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button