X

[VIDEO] Serghei Lavrov: ‘Războiul a fost lansat împotriva Rusiei, noi încercăm să-l oprim’ / Sala izbucnește în râs la afirmațiile lui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a încercat o dată în plus să dea vina pe Occident pentru războiul din Ucraina, însă participanţii la Dialogul Raisina, o conferinţă pe teme geopolitice care a avut loc vineri la New Delhi, şi-au făcut simţit dezacordul, transmite sâmbătă dpa, conform Agerpres.

Întrebat în ce mod a afectat conflictul strategia energetică a Rusiei, Lavrov a răspuns: “Ştiţi că războiul pe care încercăm să-l oprim a fost lansat împotriva noastră prin intermediul poporului ucrainean” – declaraţie care a fost întâmpinată de participanţi cu hohote de râs.

După o scurtă pauză, şeful diplomaţiei ruse a continuat: “Desigur, (conflictul) a influenţat politica Rusiei, inclusiv politica energetică”. “Modul direct de a descrie ceea ce s-a schimbat este următorul: Nu ne vom mai baza pe niciun partener din Occident”, a adăugat el.

În schimb, Rusia caută parteneri energetici de încredere precum India şi China, a mai spus Lavrov.

Deşi nu este pentru prima dată când Kremlinul dă vina pe Occident pentru invazia asupra Ucrainei, este remarcabil faptul că Lavrov a folosit cuvântul “război”.

Moscova continuă să-şi numească invazia drept “operaţiune militară specială” şi, în Rusia, cei care vorbesc despre război atunci când se referă la ofensiva rusă din Ucraina riscă diverse pedepse.

La sfârşitul discuţiei de 30 de minute din timpul Dialogului Raisina, principala conferinţă despre geopolitică şi geoeconomie care are loc anual la New Delhi, moderatorul l-a întrebat pe Lavrov dacă poate să promită că următoarea conversaţie va avea loc în circumstanţe mai puţin “controversate”.

“Ei bine, cu siguranţă că americanii vor putea sugera unele întrebări pe care să le puteţi pune”, a replicat Lavrov, înainte de a părăsi scena cu un zâmbet, în râsetele publicului.

România trebuie să știe că niciuna din părțile implicate nu vrea pace! Iar rolul nostru tocmai acesta este: să milităm pentru pace!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button