X

[VIDEO] Protest masiv la Bruxelles. Mii de fermieri au venit cu tractoarele să respingă aberațiile Green Deal

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fermierii din nordul Belgiei și-au adus tractoarele în mijlocul Bruxelles-ului, pentru a protesta în fața Guvernului. 

Străzile au fost luate cu asalt de aproximativ 2.700 de tractoare, iar circulația a fost blocată. Fermierii din regiunea Flandra, situată în nordul țării, și-au arătat nemulțumirile în fața Guvernului.

Fermierii se opun limitării emisiilor de azot

Protestul a vizat noile planuri ale Guvernului regional, privind limitarea emisiilor de azot. „În forma actuală, acordul privind reducerea emisiilor de azot vor provoca un carnagiu socio-economic”, au avertizat organizaţiile fermierilor într-un comunicat de presă comun.

Aceștia au precizat că doresc ca acordul să reflecte mai bine perspectivele viitoare pentru sectorul agricol.

„Suntem convinşi că ceva trebuie să se schimbe cu privire la emisiile de azot, dar sectorul agricol nu poate fi tratat în mod diferit de sectorul industrial”, a declarat Leen Engelen, unul dintre fermierii protestatari, cu referire la unul dintre punctele disputate din noul proiect de lege.

Numărul mare de capete de vite şi utilizarea puternică a îngrăşămintelor, precum şi traficul şi construcţiile, au făcut canivelul oxizilor de azot în aerul şi apa din Belgia şi Ţările de Jos să fie mai mare decât normele UE şi asta ameninţă mediul înconjurător.

Planurile care sunt destinate să limiteze emisiile de azot în regiunea Flandra au provocat o criză la nivelul Guvernului regional, criză care nu a fost soluţionată în timpul celor 16 ore de discuţii, care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button