X

Generația Z preferă TikTok în detrimentul Google pentru știri online, arată un sondaj

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanță populară Morning Consult pe un eșantion de 2. 200 de adulți americani, tinerii cu vârsta sub 20 de ani caută știri pe rețelele sociale mult mai mult decât orice altă grupă de vârstă. Studiul a împărțit participanții în grupuri de vârstă: Generația Z (sub 20 de ani), Millennials (30-40 de ani), Gen X (peste 50 de ani) și Boomers (peste 60 de ani).

În februarie anul trecut, respondenții au fost întrebați unde caută știri online, cum obțin informații, dacă folosesc mai multe surse și dacă ar plăti pentru informație. Conform studiului, noua generație caută mai puțin pe site-urile tradiționale, ci pe platforme precum TikTok și YouTube, cu 14% dintre membrii Generației Z care încep căutarea de știri pe TikTok, față de doar 1% dintre Boomers și 2% din ceilalți oameni.

Deși majoritatea oamenilor încep căutarea de știri pe Google, platformele sociale și site-urile de încredere sunt abordate în mod diferit de fiecare grup de vârstă, cu Generația Z preferând TikTok și YouTube, Millennials începând de la Facebook, iar Boomers direct de la un site de încredere.

Potrivit sondajului, mai mult de jumătate dintre membrii Generaţiei Z (54%) au declarat că îşi verifică reţelele sociale pentru ştiri cel puţin o dată pe zi, în timp ce doar 10% dintre Boomers procedează astfel. În general, oamenii încep să caute ştiri pe reţelele sociale, apoi se îndreaptă spre site-urile de ştiri tradiţionale pentru mai multe informaţii.

Cu toate acestea, există şi unele preocupări privind modul în care informaţiile sunt prezentate pe reţelele sociale şi dacă acestea sunt veridice sau nu. De asemenea, există îngrijorări că tinerii se limitează la informaţiile prezentate pe reţelele sociale şi nu îşi formează o perspectivă amplă asupra unui subiect.

În ceea ce priveşte plata pentru informaţii, aproximativ 40% dintre toate grupurile de vârstă au declarat că nu ar plăti deloc pentru ştiri online, dar 16% dintre membrii Generaţiei Z au declarat că ar plăti cel puţin 10 dolari pe lună pentru acces la ştiri de calitate.

În concluzie, sondajul arată că Generaţia Z şi alte noi generaţii sunt din ce în ce mai influenţate de reţelele sociale în ceea ce priveşte obţinerea de informaţii şi ştiri. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra industriei de ştiri şi a modului în care aceasta îşi distribuie şi monetizează conţinutul în viitor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button