X

Rusia se revoltă împotriva Serbiei pentru că ar fi livrat rachete Ucrainei, prin intermediari

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administraţia de la Moscova caută o explicaţie oficială din partea aliatului său Serbia cu privire la rapoartele potrivit cărora ţara balcanică a livrat mii de rachete Ucrainei pentru lupta împotriva invadatorilor ruşi. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, şi-a exprimat cea mai profundă îngrijorare” cu privire la aceste rapoarte, care au apărut pentru prima dată luna trecută în presa rusă pro-guvernamentală.

Urmărim această poveste”, a declarat Zaharova joi seara. Ea a adăugat că posibila înarmare a Ucrainei reprezintă o chestiune serioasă” pentru relaţiile sârbo-ruse, citează Associated Press.

Rapoartele media au afirmat că o fabrică de armament de stat din Serbia a livrat recent aproximativ 3.500 de rachete pentru lansatoarele multiple de rachete Grad folosite atât de forţele armate ucrainene, cât şi de cele ruseşti. Se presupune că rachetele de 122 mm au fost transportate în Ucraina prin Turcia şi Slovacia.

Ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, a negat că ţara sa a exportat rachetele în Ucraina, dar a lăsat deschisă posibilitatea ca acestea să fi ajuns acolo prin intermediul unei terţe părţi.

Dacă nişte companii private cumpără arme de pe pieţele unor state terţe şi apoi le vând altor companii din alte ţări, aceasta nu este o problemă pentru Serbia, este vorba de comerţ internaţional”, a declarat el.

Serbia este cel mai apropiat aliat al Moscovei în Europa, cu legături istorice, religioase şi culturale care sunt consolidate campanii de propagandă pro-ruse în ţara balcanică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Spre deosebire de poporul sarb care este in marea lui majoritate de partea Rusiei(multi dintre ei luptand in Wagner, alaturi de multi cehi), tradatorii din fruntea Serbiei, in frunte cu Iuda Vucic, joaca la mai multe capete de ochii lumii, dar in realitate sunt de partea UE si a NATO, desi acestia le-au sfasiat teritoriul sarbilor si i-au ucis in bombardamente criminale, in timp ce Rusia i-a ajutat donandu-le arme si fiind mereu de partea lor prin pozitiile pro-Serbia de la ONU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button