X

Rusia acuză o intrare directă a NATO în conflictul militar, prin dotarea Kievului cu avioane de luptă

Dmitri Medvedev

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Furnizarea de avioane NATO Ucrainei şi întreţinerea lor pe teritoriul alianţei va constitui o intrare directă a blocului într-un conflict militar împotriva Rusiei, a scris pe Telegram vicepreşedintele Consiliului de Securitate rus.

El a reamintit că, încă din anii 1920, s-a înţeles că o ţară poate fi recunoscută ca participantă la ostilităţi dacă, pe lângă furnizarea de arme, antrenează personal militar (Pactul Briand-Kellogg din 1928, Rezoluţia de la Budapesta din 1934), relatează The Eastern Herald.

Medvedev a remarcat că exact acest lucru se întâmplă astăzi: Instructorii canadieni şi germani din UE îi învaţă deja pe soldaţii ucraineni cum să manevreze tancuri Leopard.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate a adăugat că, dacă ne imaginăm că avioanele NATO livrate în viitor vor fi întreţinute de militarii lor pe teritoriul “vreunei Polonii obraznice, aceasta va fi o intrare directă a atlantiştilor în război împotriva Rusiei, cu toate consecinţele care decurg de aici”.

“Şi toate persoanele care iau decizii privind furnizarea (repararea) unor astfel de echipamente sau arme, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor fi consideraţi o ţintă militară legitimă”, a scris el.

Acest factor, potrivit lui Medvedev, împiedică în continuare Occidentul să transfere Ucrainei avioane de luptă şi rachete cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, el a comentat sabotajele din regiunea Briansk. În opinia sa, acesta este un exemplu ilustrativ pentru ţările occidentale care arată că nu sprijină “poporul ucrainean iubitor de libertate”, ci “gunoaiele teroriste”.

La sfârşitul lunii februarie, ziarul Izvestia a publicat un articol scris de Medvedev, în care acesta evocă prăbuşirea URSS, cauzele conflictului din Ucraina, ameninţarea nucleară şi susţine că “nu avem nevoie de o lume fără Rusia. ”

În articol, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, în special, notează că Occidentul poate continua să alimenteze Ucraina cu arme şi să “blocheze orice posibilitate de relansare a negocierilor”, dar toate acestea duc la “un fiasco total, o pierdere pentru toţi”, un “colaps” şi o “apocalipsă”.

“Duşmanii noştri fac exact acest lucru, fără să vrea să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierdere pentru toată lumea. Un colaps. O apocalipsă. În care uiţi timp de secole de viaţa ta anterioară, până când dărâmăturile încetează să mai emită radiaţii”, a mai scris el.

Totodată, Medvedev a asigurat că Rusia nu va permite acest lucru şi că nu este singură în acest demers.

“Ţările occidentale cu sateliţi reprezintă doar 15% din populaţia lumii. Noi suntem mult mai numeroşi şi suntem mult mai puternici”, a precizat el, adăugând că “puterea tăcută a marii noastre ţări şi autoritatea partenerilor săi sunt cheia pentru a proteja viitorul întregii noastre lumi”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button