X

China respinge cererea de retragere a forțelor ruse din Ucraina, refuzând să semneze declarația finală a G20

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China s-a alăturat Rusiei joi pentru a refuza să susțină cererile de retragere a forțelor ruse din Ucraina, potrivit unui comunicat publicat după reuniunea miniștrilor de externe G20 de la New Delhi, India.

Cele două țări au fost singurele membre G20 care nu au susținut declarația prin care se cere „retragerea completă și necondiționată a Rusiei de pe teritoriul Ucrainei”, scrie BFMTV

„Din păcate, nu a fost posibil să se aprobe declarația în numele tuturor miniștrilor G20 – a explicat ministrul de externe rus Serghei Lavrov – colegii noștri occidentali, la fel ca acum un an sub președinția indoneziei, au încercat cu minciuni și declarații retorice să aducă în prim-plan situația din Ucraina, pe care, evident, o servesc sub sosul „agresiunii ruse”,” a spus Lavrov, scrie La Repubblica

„Dacă am fi avut o întâlnire perfectă de opinii cu privire la toate problemele, ar fi existat o declarație colectivă”, a spus ministrul indian de externe Jaishankar, care a adăugat că membrii au fost de acord cu majoritatea problemelor care afectează preocupările țărilor mai puțin dezvoltate precum consolidarea multilateralismului, promovarea securității alimentare și energetice, schimbările climatice, problemele de gen și lupta împotriva terorismului”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button