X

SUA schimbă tactica din Ucraina și atacă Rusia cu drone. Au ajuns până la Moscova

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul rus al Apărării a acuzat marți Ucraina că a lansat în cursul nopții tentative de atacuri cu drone împotriva unor obiective de infrastructură civilă în două regiuni din sudul Rusiei, transmite Reuters.  „În cursul nopții, autoritățile de la Kiev au încercat să folosească vehicule aeriene fără pilot pentru a ataca instalații de infrastructură civilă în regiunile Krasnodar și Adygea”, a declarat Ministerul Apărării.

Acesta a precizat că sistemele sale de apărare au respins atacurile, determinând dronele să se abată de la curs și să nu provoace daune. „Ambele drone au pierdut controlul și au deviat de la traiectoria de zbor. Una a căzut pe un câmp, iar cealaltă, deviind de la traiectoria sa, nu a afectat ținta vizată”, a precizat ministerul, conform Mediafax.

Agențiile de știri de stat rusești au anunțat anterior un incendiu la un depozit de petrol din regiunea Krasnodar, la aproximativ 240 km sud-est de peninsula Crimeea, după ce o dronă a fost observată zburând deasupra zonei. Nu a existat deocamdată niciun comentariu din partea autorităților ucrainene la aceste acuzații.

O drona s-a prăbușit în regiunea Moscovei

Andrei Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova, a anunțat că o dronă s-a prăbușit marți în apropierea orașului Gubastovo, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de capitala Rusiei. Drona s-a prăbușit la 100 de metri de o stație de comprimare a gazelor deținută de Gazprom, după cum a precizat guvernatorul local citat de La Repubblica.

„Nu există victime sau distrugeri la sol” , a explicat domnul Vorobiov pe Telegram, care precizând că aparatul era „probabil” destinat infrastructurii civile.

Ministerul rus al Apărării a anunțat apoi doborarea unor drone ucrainene care au atacat Kuban și Adygea în sud, iar o altă dronă a fost doborâtă în regiunea Bryansk.

De asemenea, o dronă a fost observată în zona depozitului de petrol Rosneft din Tuapse, unde a izbucnit un incendiu noaptea. Ieri fragmente dintr-un obiect neidentificat au fost găsite și la Belgorod pe două străzi și o dronă a zburat deasupra unui bloc de locuințe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button