X

După ce ne-a distrus Delta, Ucraina vrea să ne ia și Basarabia. Unire, dar pe axa Chișinău-Kiev

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cresc tensiunile în Moldova și asta fiindcă s-a ajuns în acel punct al planului care fix despre așa ceva vorbește. Maia Sandu joacă o carte mare (sau cel puțin crede ea) și arată pisica României acceptând o tot mai mare implicare a Ucrainei în viața politică a Chișinăului. După ce ne-a distrus Delta Dunării prin dragarea canalului Bâstroe, Zelenski vrea să ne ia și Moldova.

Se vorbește de unire, dar pe axa Chișinău-Kiev, după cum arată rapoartele serviciilor de informații.

Maia Sandu acuză Federația Rusă că pune la cale o lovitură de stat în Moldova, dar la baza afirmațiilor sale nu se află românii, ci dezvăluirile lui Zelenski, iar asta trebuie să ne dea de gândit. Retorica Administrației de la Kiev e arhicunoscută, însă nimeni nu suflă-n front cât timp Washingtonul a dat undă verde Ucrainei să atace. Unde? În Moldova, dar mai exact Transnistria, regiune separatistă pe graniță și care are o importanță strategică. Despre ce e vorba? Despre depozitul de armament de la Cobasna, unde sunt tone de muniții la care Kievul râvnește.

Când Ucraina spune că, de fapt, Rusia plănuiește să invadeze Transnistria, nici nu știm dacă să râdem sau să ne enervăm, văzând cum inteligența ne este insultată. Încă o dată, la fel cum s-a întâmplat și în narațiunea cu distrugerea conductelor Nord Stream 1 și 2; de parcă Moscova nu putea să închidă robinetul de gaze, ca să lase Europa nealimentată, trebuia să își arunce în aer propriile gazoducte pe care le-a construit cu eforturi (mai ales financiare) gigantice! În plus, în autoproclamata republică Transnistria sunt deja trupe ruse (undeva la 2000 de soldați) și din anii ’90 încoace situația a fost relativ calmă, fără incidente care să degenereze într-un conflict de amploare.

Zelenski vrea cu orice preț Moldova împinsă în război. Un al doilea front ar slăbi Armata Roșie, iar Kievul, pe fondul „neatenției” rușilor, s-ar alimenta cu muniție din cel mai mare depozit de pe continent. Ce mai câștigă Ucraina? Păi, dacă Chișinăul ar fi „călcat” de bocancul moscovit, saltimbancul ajuns președinte trage nădejde că Bucureștiul s-ar repezi să-i apere pe frații moldoveni, angajând, astfel, NATO într-un conflict direct cu Federația Rusă.

Surprinzător, dacă România a ales o poziție echilibrată în toată această poveste, Maia Sandu s-a repezit să îmbrățișeze retorica belicoasă a Ucrainei, făcând jocurile (voit?!) lui Zelenski. Astfel, un tir de acuze fără precedent s-a tras de la Chișinău în direcția Moscovei, care ar fi plănuit să lovească Moldova printr-o lovitură de stat ce implica inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii de forță (cu implicarea unor „cetăţeni cu pregătire militară” din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntengru).

În anii ’60, URSS considera regiunea transnistreană extrem de importantă pentru planurile sale militare, vorbindu-se despre punctul de plecare al unei eventuale ofensive sovietice spre bazele NATO din Grecia și Turcia, în cazul în care s-ar fi ajuns în acest punct.

Informațiile din zonă sunt că Ucraina a plasat trupe importante în Platonovo (regiunea Odesa), pe granița cu Transnistria și se mai așteaptă doar „OK-ul” Unchiului Sam pentru ofensiva asupra Tiraspolului. „Operaţiunea Transnistria” are toate șansele să reușească, pentru ruși fiind aproape imposibil să intervină deoarece intervenția le este blocată de o Odesa foarte bine apărată. Planul e simplu și în două puncte: eliberarea Transnistriei (teritoriu moldovenesc, să nu uităm) și preluarea controlului asupra depozitului de la Cobasna.

Rămâne de văzut doar cum va reacționa Moscova, fiind de așteptat un răspuns pe măsură.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

 1. Russia probabil va arunca in aer depozitul, … si-asa este invechit.
  Singura dorinta a jud-crainienilor este sa o mai lungeasca, …. poate-poate tata Royschild va baga in razboi si ceva din Asia; Coreea de Sud nu are pe unde, Japonia este strans supravegheata dinspre insulele nordice unde sint bae rusesti… singurii ar fi chinezii, da’ senilul Bideu-Robin-et[te] acum tipa ca din Chona a plecat covidu;’, de parca nu nemtii au dus echipamentyul im cladirile facute de francezi, materialul biollogic dus din SUA, pregatire lucratorilor si finantarea “cercetarilor” fiind americane.
  Meseriasii sint in Shanghai – orasul jidanilor!

 2. In 2005 pentru un anunt de angajare din Telegraf am ajuns in firma senatorului ucrainian Mihei Serioja Andrian unde am trecut prin procedee de profaileri pentru inebunire si pentru aducere la sinucidere cu un sef mecanic care imi repeta de miii de ori in continuu o expresie legata de Biblie. Era de doua ori mai solid decat mine si lucram cu cazare pe un impingator fluvial la cheu in Portul Agigea mai bine de 14 ore pe zi. Mi-am dat demisia cu mainile tremurand…
  Totul a fost pentru origine. In 1955 tatal meu ca sef in Securitate s-a revoltat pentru deportarile din Basarabia si pentru pierderea Basarabiei . Pentru asa ceva a trecut pe langa moarte la un pas de executie , a fost arestat si am si un frate omorat in fasa si ingropat si astazi in Falciu .
  Dupa procesul cu Basescu am lucrat la negru la firma unui liberal, la Navoprest unde m-am trezit fata in fata cu senatorul Mihei . A doua zi patronul a inceput sa urle ,,Ta-su a fost in GRU! Ta-su a fost in GRU! Ta-su a fost in GRU!”
  Tatal meu s-a revoltat in fata generalului Alexandru Roman seful Directiei de Graniceri care se baricada intr-o unitate militara ,,de frica sa nu-l lichideze securistii sau legionarii pentru tradare de tara”… pt care tatal meu a trecut prin trei filtre corporale ca sa nu aibe o arma la el: la intrarea in unitatea militara, la intrarea in cladire si la intrarea in birou.
  Dupa cum se vede senatorul Mihei era preocupat de o lichidare si de o compromitere pe scheme de profaileri ca sa nu existe un simbol pentru rezistenta impotriva rusificarii si a ucrainizarii(!) Basarabiei.
  Nazismul ucrainian e promovat de toata media din Romania de dinainte de declansare a razboiului. Un exemplu e senatorul Mihei Andrian care din procesul cu Basescu a disparut din politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button