X

Atacarea Transnistriei de către Ucraina ar duce la o catastrofă de proporții: Există tehnică militară grea, a armatei sovietice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O eventuală tentativă a Ucrainei de a invada regiunea transnistreană s-ar putea încheia cu o catastrofă de proporții europene. Declarația a fost făcută de fostul reprezentant special al președintelui Rusiei pentru Transnistria Dmitri Rogozin într-un interviu pentru Ukraina.RU, transmite deschide.md.

”Nu mă îndoiesc că va fi o reacție maximal de dură. Și armata ucraineană nu va reuși să acapareze depozitul de muniții de la Cobasna. Acest lucru va duce la o catastrofă colosală din simplul motiv că acolo sunt păstrate muniții învechite, depozite ale armatei sovietice. Orice implicare din exterior poate duce la… nu știu. Va avea de suferit întreaga regiune, nu doar sudul Transnistriei, ci și regiunea Odesa și o parte din R. Moldova. Ar fi o catastrofă dacă nu de proporții universale, atunci cel puțin de proporții europene” a declarat Rogozin.

Acesta a mai declarat că guvernarea de la Chișinău n-ar risca să strice relațiile cu Tiraspolul, întrucât R. Moldova și elitele sale politice ar fi dependente de economia transnistreană.

”Există o dependență economică colosală a R. Moldova față de Transnistria, pentru că pe teritoriul Transnistriei există o infrastructură industrială puternică. Sunt și întreprinderi metalurgice, și MGRES, și industrii de prelucrare. Majoritatea producției transnistrene se duce în Europa. Din acest motiv, pentru Sandu distrugerea relațiilor cu Transnistria ar reprezenta sfârșitul carierei și o criză politică colosală care ar urma să se înceapă în R. Moldova” a mai susținut oficialul rus.

Acesta a mai adăugat că autoritățile de la Chișinău nu s-ar putea decide să atace Transnistria pentru că mulți dintre cetățenii țării ar fi ruși „atașați de Moscova” și, „până la urmă, R. Moldova este o țară ortodoxă”.

Rogozin a mai declarat că Transnistria are o armată foarte bine pregătită și echipată, așa că o eventuală invazie a Ucrainei ar duce la un masacru.

”Fără doar și poate, le lipsește armamentul pe care îl are acum Ucraina, dar au tehnică militară grea și muniții. Așa că nu vor fi o pradă ușoară. Va fi un masacru de proporții colosale, dacă acolo se vor băga banderovții”, a mai spus Rogozin.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button