X

Berlin: 10.000 de manifestanți cer oprirea livrării de arme către Ucraina”: „Nu e războiul nostru”

Berlin:10.000 de manifestanți cer oprirea livrării de arme către Ucraina”: „Nu e războiul nostru”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit poliției, aproximativ 10. 000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Berlinului pentru a cere negocieri cu Moscova, în loc să livreze arme Ucrainei, la un an și o zi după invazia rusă, scrie Le Monde.

„Solicităm cancelarului german să oprească escaladarea livrărilor de arme ACUM! (…) Pentru că fiecare zi pierdută costă până la 1.000 de vieți – și ne apropie de un al treilea război mondial”: în jur de 10.000 de oameni, conform poliției, au manifestat la Berlin împotriva furnizării de arme către Ucraina.

Organizat de o mișcare de stânga, protestul vine a doua zi după prima aniversare a izbucnirii invaziei Rusiei asupra Ucrainei, care s-a soldat cu livrarea de armament către Kiev din țările occidentale, mai multe runde de sancțiuni împotriva Moscovei și demonstrații de sprijin pentru Ucraina în toată lumea. Germania este, alături de Statele Unite, unul dintre cei mai importanți furnizori de arme pentru Ucraina.

„Negociați, nu escaladați”„Nu e războiul nostru”, era scris pe pancartele ridicate de mulțime. Această „răscoală pentru pace” a fost lansată în special la apelul lui Sahra Wagenknecht, membru al partidului de stânga german Die Linke.

Poliția a mobilizat 1.400 de ofițeri pentru a menține ordinea și a impune interzicerea defilării cu uniforme militare, steaguri rusești și sovietice, anumite simboluri de extremă dreapta și cântări de cântece militare rusești. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că nu au existat rapoarte privind prezența unor grupuri de extremă dreapta și că protestul, căruia ministrul german de Finanțe Christian Lindner a spus că „i se opune în mod clar”, a fost pașnic. „Cine nu sprijină Ucraina este pe partea greșită a istoriei”, a scris el pe Twitter .

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nici nu e de mirare cand ministra de externe a Germaniei e o proasta si o imbecila in ultimul grad. O fosta saritoare la trambulina , fara nici o pregatire de specialitate si fara educatie sa ajunga ministru in Germania? Face parte din lotul de proaste(curve, lesbi & alte deviatii) care au fost impuse europei de catre hegemon: Ursula, Lizuca Truss, Kaia Kalas, Sana Marin etc

  2. Si cui ii pasa?
    Nu vedeti ca petitiile, demonstratiile, protestele, grevele…. “convoaiele”…. NU FOLOSESC LA NIMIC?
    S-a dus vremea cand politicianul mai misca ceva pentru populime.
    Acum, executa ordinele sioniste care le parvin prin oficinile ONU, WHO, WEF… si sub presiunea corporatillor trans-nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button