X

Polonia instalează bariere antitanc la graniţele cu Belarus şi Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia şi-a întărit frontiera cu Rusia şi Belarus, într-un moment când lumea marchează împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina, relatează joi dpa, potrivit Agerpres. 

Acest lucru „face parte din strategia noastră de apărare şi descurajare”, a transmis pe Twitter ministrul polonez al apărării Mariusz Balaszczak.

Acesta a precizat că a fost instalată prima barieră la graniţa cu exclava rusă Kaliningrad şi a postat o imagine cu barierele antitanc, bare metalice unghiulare, „arici” antitanc, menite să împiedice pătrunderea vehiculelor blindate.

Polonia are o graniţă de 200 de kilometri cu regiunea Kaliningrad

Varşovia intenţionează de asemenea să instaleze bariere antitanc la graniţa cu Belarus, care are o lungime de circa 418 kilometri. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi forţele ruse au lansat atacuri asupra Ucrainei din Belarus. Până acum, această ţară nu a intervenit însă activ în războiul Kremlinului din Ucraina.

Noile întăriri vin după ce Polonia a finalizat construirea unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarus

Noile întăriri vin după ce vara trecută Polonia a finalizat construirea unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarus, pentru a împiedica trecerea migranţilor.

În 2021, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles. Cu excepţia porţiunii protejate de gard, traseul frontierei trece mai ales prin lacuri şi râuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button