X

Holocaust alimentar: Noi culturi modificate genetic au fost aprobate de Comisia europeană

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a autorizat miercuri un soi de rapiţă modificată genetic şi totodată a reînnoit autorizaţia pentru un tip de soia modificată genetic destinată consumului uman şi animal, informează un comunicat de presă al executivului comunitar. 

Autorizaţia emisă de Comisia Europeană nu priveşte decât o utilizare pentru alimentaţia oamenilor şi animalelor şi nu autorizează cultivarea lor în Uniunea Europeană. Aceste culturi modificate genetic au făcut obiectul unei proceduri complete şi riguroase de evaluare, care garantează un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale, precum şi a mediului înconjurător.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a emis o evaluare ştiinţifică favorabilă şi a ajuns la concluzia că aceste organisme modificate genetice sunt la fel de sigure ca şi omoloagele lor convenţionale. Autorizaţiile emise miercuri sunt valabile timp de zece ani şi orice produs fabricat pe baza acestor organisme modificate genetic va trebui să respecte regulile stricte de etichetare şi trasabilitate din Uniunea Europeană.

Statele europene au păreri împărţite faţă de organismele modificate genetic, chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America şi Asia. În ultimii ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat şi în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania americană Monsanto.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button