X

Zelenski amenință: Implicarea Chinei de partea Rusiei în Ucraina ar putea declanșa al treilea război mondial

zelenski

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe măsură ce relaţiile sino-americane se înrăutăţesc, China ar putea sprijini Rusia în războiul pentru cucerirea Ucrainei, prin a livra armament.  Zelenski avertizează că ar fi un pas pentru declanşarea unei conflagraţii mondiale.

Editorialistul de la New York Times Thomas Friedman a avertizat duminică că China ar putea împinge conflictul Rusia-Ucraina într-un „adevărat război mondial”. Friedman a apărut pentru un interviu în emisiunea Meet the Press de la NBC şi a vorbit despre relaţiile China-Rusia: „China, în primul rând, ar dori războiul prelungit pentru a ţine Statele Unite legate la spate”.

Friedman a spus că crede că China ar vrea „o Rusie slabă, forţată să fie dependentă din punct de vedere economic de regimul de la Beijing”, adăugând că China „nu vrea totuşi o Rusia prăbuşită”.

„Acesta este un semnal foarte rău pentru Taiwan”, mai avertizează analistul. Dacă China va face acest lucru, ar putea începe un adevărat război mondial ce ar afecta toate pieţele globale”.

În timp ce vorbea duminică la Meet the Press, secretarul de stat Antony Blinken a dezvăluit că şi-a avertizat omologul său chinez cu privire la „consecinţele grave” pentru sprijinirea Rusiei în războiul ei  împotriva Ucrainei. Potrivit The Guardian, preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenski a avertizat că va exista un „război mondial” dacă China decide să sprijine militar Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei.

Pentru noi, este important ca China să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război. De fapt, mi-ar plăcea să fie de partea noastră. Momentan nu cred ca se poate”. El a adăugat: Dar văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se va alia cu Rusia, va fi un război mondial şi cred că China este conştientă de asta”.

Comentariile sale au venit în contextul în care purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, i-a răspuns la avertismentul dat de secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, privind ajutorarea Moscovei de către Beijing pentru invadarea Ucrainei.

Statele Unite nu sunt în măsură să facă cereri Chinei. Nu vom accepta niciodată ca SUA să arate cu degetul la relaţiile chino-ruse sau chiar să ne constrângă”, a răspuns oficialul chinez.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. A fost o dată Mănăstirea Frăsinei

    Acum nu mai este? Mai este locul de mare jale al mănăstirii, cu starețul Onisifor Petrescu, monahii Emilian și Isidor, Elefterie și Hristofor, care au făcut jocul Mitropolitului Irineu al Olteniei și Episcopului Varsanufie al Vâlcii, joc murdar, de neimaginat pentru niște creștini. Mai sunt și câțiva călugări, din 55 de viețuitori au rămas 15, dar trebuie sa plece și ei, au nevoie de locul, de terenul mănăstirii. Au planuri mari ierarhii Olteniei !!! S- a dat dispoziție să se vândă avutul mănăstirii, vacile au fost vândute în bună parte. Sunt dați afară și risipiți călugării in transe, așa ca să nu se știe în popor de golirea mănăstirii.
    Transa. I Ieromonahul Chiril, Pangratie, rasofor Firmilian.
    Transa a II- a Ieromonahul Damian, Ilarion Dulca, Victorin, monahul Ieronim Pascal, Damaschin Dragomir.
    Transa a III- a Monahul Arsenie, ierodiacon Calinic, Iorest, Nicodim.
    Urmează transa că- lugărilor uriași, curajoșii, care au ținut piept ierarhilor CU LITERA EVANGHELIEI !!!
    N- a mers, nu i- a mișcat, nu s- au înfricoșat, n- au luat aminte la planul demonic pe care l- au început IERARHII OLTENIEI demult, chiar din timpul fostului stareț de Sfânta pomenire NEONIL. Dar sfinția sa a fost promt: Plecați Înalt prea sfințite Mitropolit Irineu sau pun genunchiul la rugăciunea Psaltirii !!!
    Și au plecat, dar cu prilejul trecerii la Domnul a starețului NEONIL, mitropolitul a sustras și actul de independență față de orice putere bisericească sau laică al mănăstirii, dat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la rugămintea Sfântului Calinic, ctitorul Mănăstirii Frasinei.
    Acum nemafiind starețul NEONIL, ci starețul Ioanichie, de o mare blândețe,cu credință mare in onestitatea unui Ierarh, și- au permis a “lucra ‘ cu mare grabă in lunile decembrie, ianuarie și februarie.
    După ce au aruncat blesteme asupra preoților ce vor săvârși Sf. Liturghie la biserica din vale, asupra credincioșilor, acum cu mare grabă se planifică dărâmarea ei.
    Oare chiar vor fi lăsați să facă o așa grozăvie!!!
    Dacă Sinodul, care în sfârșit s- a întrunit cu mare greutate, iar ierarhii Olteniei și fost certați pentru faptele lor necanonice și chiar anti hristice împotriva obștii monahale de vârf de la Frăsinei, urmarea este șocantă, cutremurătoare. Au incercat sa- și justifice PACATELE ” stropind “acuzând părinți călugări, care au mai rămas în mănăstire de fapte nedemne, mizerabile, așa că sa- i învețe minte pe cei care le aduc aminte de cuvântul lui Hristos. Astfel Parintele Nicodim acuzat de fapte pe care nu le- a făcut, se afla deja in arestul politiei din Râmnicu Vâlcea. Părintele Calistrat este învinuit și el pe nedrept și cei ce vor urma, să se știe că SUNT VICTIME ALE RAZBUNARII IERARHILOR OLTENI.
    CE RUSINE SI CE PACAT POT SAVARSI ACESTI IERARHI.
    TOT CE FAC SE RASFRANGE ASUPRA BISERICII ORTODOCSE SI A TARII NOASTRE!!!!!!!

    Frați creștini, ISTORIA BISERICII ORTODOXE ROMANE, nu a înregistrat în ,2000 de ani o cădere mai mare a unor ierarhi.O să- mi amintiți de ierezii, ierarhii Olteniei l- au întrecut pe Arie și cei de după el.
    L- au alungat pe Hristos din inimile lor !!!
    ( Mesaj primit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button