X

Rusia își suspendă participarea la acordul de dezarmare nucleară New Start

  • Președintele rus a acuzat marți Occidentul că se folosește de conflictul din Ucraina pentru a ,,termina” Rusia, afirmând că Vestul este ,,responsabil” pentru escaladarea situației. 
  • Putin a profitat de discursul său către națiunea rusă pentru a anunța că țara sa va părăsi tratatul de dezarmare nucleară.
  • Tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura, precum și desfășurarea rachetelor și a bombardierelor terestre și submarine care le transportă.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele rus a acuzat marți, în discursul anual adresat națiunii, Occidentul că se folosește de conflictul din Ucraina pentru a ,,termina” Rusia, afirmând că Vestul este ,,responsabil” pentru escaladarea situației.

Vladimir Putin a profitat de asemenea de discursul său către națiunea rusă pentru a anunța că țara sa va părăsi tratatul de dezarmare nucleară (Tratatul New Start, semnat în aprilie 2010 între SUA și Rusia, condusă la acea vreme de Barack Obama și Dmitri Medvedev).

De asemenea, președintele Vladimir Putin a amenințat că va efectua noi teste nucleare dacă Statele Unite vor face acest lucru primele.

Rusia își suspendă participarea la tratatul START” , a declarat liderul de la Kremlin într-un discurs puternic anti-occidental, cerând autorităților ruse să fie „pregătite pentru testele cu arme nucleare” dacă Washingtonul le va efectua primul.

Elitele occidentale nu fac niciun secret din obiectivul lor: să provoace o înfrângere strategică Rusiei, adică să ne termine odată pentru totdeauna” , a martelat el în discursul său, care intervine cu trei zile înainte de prima aniversare a ofensivei ruse, precizează Le Figaro.

Semnat la Praga în 2010 și prelungit cu cinci ani în 2021, tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura, precum și desfășurarea rachetelor și a bombardierelor terestre și submarine care le transportă. Rusia deține cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, cu aproape 6.000 de focoase, potrivit experților.

Împreună, Rusia și Statele Unite dețin aproximativ 90% din focoasele nucleare din lume, suficient pentru a distruge planeta de mai multe ori.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Atunci când Occidentul colectiv condus de Statele Unite lucrează deschis pentru înfrângerea strategică a Rusiei, Vladimir Putin a demonstrat că a luat decizia favorabilă națiunii sale! Aceasta a fost mișcarea oportună la momentul potrivit, deoarece Moscova a exercitat un grad imens de răbdare în a rămâne dedicată tratatului START până în acest moment, în ciuda nenumăratelor provocări ale Washingtonului și ale vasalilor săi împotriva sa, de la începutul operațiunii speciale cu un an în urmă. Destul de clar, SUA și-au abandonat de facto obligațiile și, retrospectiv, au intenționat clar și fără dubii în ultimele douăsprezece luni să exploateze acea înțelegere pentru a profita de Rusia, ceea ce este inacceptabil până și din punctul de vedere al unui om care nu deține o experiență politică vastă!
    Pe de altă parte, agențiile de informații ruse l-au informat pe Putin că SUA ar putea testa în curând noi arme nucleare, ceea ce implică un răspuns similar din partea Moscovei. În mod realist vorbind, nu ne putem aștepta ca Rusia să își respecte termenii și să-i lase pe yankei să-i inspecteze facilitățile strategice, din moment ce inversarea rolurilor nu-i deloc valabilă, adică nu le va permite rușilor să le inspecteze pe ale lor, din moment ce planifică asiduu înfrângerea Federației Ruse și noi teste nucleare. Unde ar mai fi, într-o atare situație, principiul parității în relațiile internaționale??? Cu toții cunoaștem dublul standard practicat de Washington, așa că liderul de la Kremlin a procedat corect! Rusia nu poate fi singura care să-și păstreze angajamentul în cadrul tratatului START, fiindcă procedând astfel i-ar fi oferit Americii un avantaj strategic DECISIV asupra ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button