X

[VIDEO] Biden a mers pe furiș la Zelensky, să-l asigure de sprijin în războiul SUA – Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce era așteptat oficial luni în Polonia, președintele Statelor Unite a mers la Kiev pentru prima dată de la începutul conflictului, unde l-a întâlnit pe Volodymyr Zelensky, scrie Le Figaro. 

După ce s-au întâlnit în Catedrala Sf. Mihail din Kiev, Joe Biden și Volodymyr Zelensky au susținut o conferință de presă la palatul prezidențial. „Este cea mai importantă vizită din toată istoria Ucrainei”, a declarat Zelensky, amintind că l-a întâlnit deja pe omologul său american pentru prima dată de la începutul războiului, la Washington.

Luptăm pentru libertatea noastră și a aliaților noștri”, a adăugat el, crezând că ajutorul suplimentar din partea Statelor Unite „va face diferența în prima linie”.

Rusia nu are nicio șansă să câștige războiul”, a mai spus el.

La rândul său, Joe Biden le-a amintit reporterilor o conversație telefonică pe care a avut-o cu Zelensky cu un an în urmă în ajunul războiului:

A fost acum un an și era, probabil, sfârșitul Ucrainei. Dar un an mai târziu, Kiev încă rezistă, Ucraina încă rezistă, democrația încă rezistă. Și Statele Unite sunt alături de tine. Ucraina este o parte importantă a inimii mele”, a spus Joe Biden.

Vizită surpriză

Această vizită sub înaltă securitate nu fusese anunțată: programul anunțat pentru călătoria lui Joe Biden în Europa nu menționa o vizită în Ucraina. El urma să sosească luni la Varșovia, capitala care a devenit centrul ajutoarelor occidentale către Kiev, pentru a-și asigura aliații de hotărârea de a-și continua sprijinul în fața perspectivei unui război lung și, de asemenea, pentru a încearcă să reamintești miza acestui război. Joe Biden urma să se întâlnească și cu liderii celor nouă țări de la București (B9), care împreună cu Polonia constituie flancul estic al NATO și sunt cei mai preocupați de amenințarea rusă: Letonia, Lituania și Estonia, precum și Bulgaria, Ungaria, Cehia, România și Slovacia.

În timpul vizitei lui Joe Biden, potrivit jurnaliştilor prezenţi la faţa locului, alertele antiaeriene ar fi sunat în capitala Ucrainei, când cei doi şefi de stat au ieşit din catedrala unde se adunaseră pentru o clipă. .

Joe Biden se află în vizită surpriză la Kiev (video)

 

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1627610926877913089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1627610926877913089%7Ctwgr%5E7619811846da4602f2c091eb855bc07718ee3d0e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmariustuca.ro%2Fexterne%2Falertele-antiaeriene-au-sunat-la-kiev-in-timpul-vizitei-lui-biden-65216.html

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button