X

ULTIMA ORĂ: Schimbarea numelui liceului „Mircea Vulcănescu” a eșuat. Consiliul Profesoral a amânat decizia pentru o dată ulterioară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE 16. 02/15:41 Surse apropiate liceului „Mircea Vulcănescu” afirmă că s-a amânat o hotărâre în cazul schimbării denumirii unității de învățământ, conform R3media.

În urma unei ședințe maraton, de peste 3 ore, profesorii nu s-au înțeles cu privire la o decizie. În timpul dezbaterii, câteva sute de persoane au participat la un protest împotriva unei eventuale schimbări a numelui liceului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Joi 16 februarie ora 12:30, va avea loc o ședință a Consiliului profesoral din cadrul Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, în care se va cere schimbarea denumirii unității de învățământ, pe motiv că actualul nume ar încălca legea 217/2015.

Conform surselor noastre, pe adresa școlii au venit mai multe adrese din partea unor instituții, de la Ministerul Educației la Prefectura Capitalei, în care se face această solicitare.

Aceste adrese fac, la rândul lor, referire la o solicitare a Institutului „Elie Wiesel” pe acest subiect.

Reamintim că Institutul respectiv a mai făcut presiuni pentru schimbarea numelui liceului în cauză, ambele eșuate. Prima a fost în 2017, iar a doua chiar anul trecut.

Recent, același institut, prin intermediul reprezentanților PNL din București, a încercat demolarea statuii filozofului român din sectorul 2. Tentativa a eșuat la votul consilierilor locali.

Criticii lui Vulcănescu se prevalează de o denumire ambiguă a legii pe baza căreia a fost condamnat de comuniști pentru a-l declara „criminal de război”. În realitate, așa cum a arătat însăși sentința și rechizitoriul procurorului de caz, Vulcănescu a fost condamnat pentru „dezastrul țării”. În termenii vremii, asta a însemnat că Vulcănescu a fost pedepsit cu 8 ani de temniță pentru că a făcut parte, ca subsecretar de stat la Finanțe, din guvernul care a declarat război URSS.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button