X

Bezna iadului la anglicani: Nu mai vor să-I spună ‘Tată’ lui Dumnezeu, ci Îl consideră de gen “neutru”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Confesiunea anglicană din Marea Briitanie analizează posibilitatea de nu se mai referi la Dumnezeu prin pronumele ”El” după ce mai mulţi episcopi au solicitat să li se permită utilizarea termenilor neutri din punctul de vedere al genului, informează DPA miercuri, transmite AGERPRES. 

Conducerea a anunţat că va înfiinţa în primăvară o nouă comisie pe această temă, care va decide dacă acceptă sau nu schimbările. Orice eventuală modificare, care va marca îndepărtarea de la învăţăturile tradiţionale ebraice şi creştine cu vechime de milenii, va trebui aprobată de sinod, forul decizional al ritului anglican.

Reverendul Michael Ipgrave, episcop de Lichfield şi vicepreşedinte al comisiei liturgice responsabile de acest caz, a spus că ”analizează folosirea limbajului diferenţiat pe genuri în legătură cu Dumnezeu de mai mulţi ani”.

”După discuţii dintre cele două comisii din acest domeniu, un nou proiect comun asupra limbajului diferenţiat pe genuri va demara în această primăvară. Laolaltă cu alte schimbări potenţiale ale unor prevederi liturgice autorizate, schimbarea formulării şi a numărului de forme autorizate pentru iertarea păcatelor vor necesita un proces sinodal complet în vederea aprobării”, a mai spus el. Detaliile proiectului sunt neclare până în prezent.

Comentariile episcopului reprezintă răspunsul la o întrebare ridicată în cadrul sinodului de reverendul Joanna Stobart, vicar de Ilminster şi Whitelackington în comitatul Somerset, referitoare la progresul înregistrat în dezvoltarea ”unui limbaj mai incluziv” în cadrul serviciului religios.

„Tatăl nostru”

Nu este clar până în acest moment cu ce ar putea fi înlocuită sintagma ”Tatăl Nostru” din rugăciunea ”Tatăl Nostru”, cea mai importantă rugăciune a creştinilor, pe care Iisus Hristos a rostit-o înaintea ucenicilor Săi, instruindu-i să o transmită generaţiilor următoare.

Criticii conservatori au contestat posibilitatea schimbărilor, iar reverendul Ian Paul a declarat pentru The Telegraph că ar reprezenta o abandonare a însăși doctrinei creștine.

”Faptul că Dumnezeu este denumit ‘Tată’ nu poate fi înlocuit cu ‘Mamă’ fără schimbarea sensului şi nici nu poate fi desemnat prin neutrul ‘Părinte’ fără pierderea semnificației. Taţii şi mamele nu sunt interschimbabili, ci relaţionează cu urmaşii lor în moduri diferite.

Dacă comisia liturgică încearcă să facă o schimbare, atunci vor îndepărta într-un mod semnificativ doctrina noastă de la fundamentarea sa pe scripturi”.(n.n. ereticii anglicani s-au îndepărtat de mult de Sfânta Scriptură)

“Nu e vreo noutate”

”Nu e vreo noutate. Creştinii au recunoscut din vremurile antice că Dumnezeu nu este nici bărbat, nici femeie, cu toate acestea, varietatea modurilor de adresare şi de descriere a lui Dumnezeu din scripturi nu a fost întotdeauna reflectată în ritualurile noastre”, a precizat un purtător de cuvânt al Confesiunii anglicane din Marea Britanie.

”A existat un interes sporit în explorarea unui nou limbaj după introducerea formelor curente de oficiere în limbaj contemporan în urmă cu peste 20 de ani”, a adăugat el.

”Ca parte din programul său obişnuit de lucru pentru următorii cinci ani, Comisia Liturgică a solicitat Comisiei pentru Credinţă şi Constituţie să colaboreze în vederea analizării acestor chestiuni.”

”În mod clar nu există niciun plan pentru abolirea sau revizuirea substanţială a liturghiilor autorizate în prezent şi nicio astfel de schimbare nu poate fi realizată fără o legislaţie extensivă”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. De ce ne-ar interesa pe noi creștinii ortodocși ce fac anglicanii și alți eretici (rătăciți) ca ei , oricum le-a întunecat satana mințile la toți.
    MAICA DOMNULUI , apără-ne de toate uneltirile celui rău și ține-ne strânși sub Sfânt Acoperământul TĂU ❗
    🙋‍♂️🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇴✝️.

    1. Teoria anglicană “a ramurilor”… potirul comun… ecumenism… CONEXIUNI!!!

      Ecumenismul CMb este anatemizat din 1983 de Sinodul ROCOR
      “Acelora ce atacă Biserica lui Hristos învățând că Biserica lui Hristos este împărțită/divizată în așa-numite “ramuri” ce se diferă în doctrină/învățătură și în felul de viață/trăire/viețuire, sau că Biserica nu există vizibil , ci va fi alcătuită în viitor când toate “ramurile”, sau sectele sau denominațiunile, și chiar și religii vor fi unite într-un singur trup; și [ecumeniștii, sectele, denominațiunile și religiile] care nu deosebesc preoția și tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul și euharistia ereticilor sunt lucrătoare pentru mântuire; prin urmare, acelora ce [în mod] conștient sunt în/au comuniune/împărtășire/părtășie cu acești mai înainte-pomeniți eretici [ecumeniștii, sectele, denominațiunile și religiile] sau celor ce susțin, răspândesc, sau apără noua lor erezie a ecumenismului sub pretextul dragostei frățești sau al presupusei uniri a Creştinilor despărţiţi,
      A N A T H E M A.”
      † Mitropolit Filaret
      https://bucovinaprofunda.com/2016/11/09/11697/

  2. Ahaaa, ne interesam de ereticii anglicani ce aberatii si blasfemii scot pe nārile lor, dar “uitām” de ereticii episcopi, mitropoliti si pseudopayriarhi de la BOR srl, mai ales “taica” Irineu sekuristul-mason si ecumenist + “blestemele” de a NU INTRA OAMENI CRESTINI ORTODOCSI, FIE EI MIRENI SAU MONAHI IN BISERICUTA DIN VALE (!!!!!!) DE LÂNGĀ MANASTIREA FRASINEI + PRIGOANA NEDREAPTA A MONAHILOR DE ACOLO.

    Bârna si cu paiul. Se duc la vale impreunā, prin diverse forme de lepādare de HRISTOS CEL VIU.
    La anglicani e spurcaciune cu spalare de creieri, nu ai ce sa le ceri, daca ei locuiesc de sute de ani intr-o insula confusa de vrajitori si demonii din aristocratie, burghezie, politika, bankeri si royali. Unii sunt mai “royali” ca altii.

    Dar la noi?!! Unde e floarea cea vestitā a Bisericii Ortodoxe Est Europene, ref. BOR?!!

    Poporul român doarme. Nu mai exista, da a accepta ‘blrstemele” false ale lui Irineu, care manipuleaza pdihologic memoria Sf.Calinic de la Cernica. Auzi?!!! Vica Biserica din Vale evoe loc blestemat…. Ce minciuna mare care il va duce in iad pe Irineu! Poate satana a fost blestemata acolo, deci Irineu este cu satana, care íl va fi mânca de viu, cu tot cu Mercedesul lui pe baterie electricā. Un cutremur si gata cu sefii lui Iri de la Bucuresti. Mareke alb din dealul mitropoliei care face pe clownul cu preotii din organizatia terorista nato, tot la Bucuresti, unde forfotesc pacatele
    Frumoase si inspaimantatoate lumini celeste inainte de cutremurul fin Turcia.

    Se urmar3ste tot mai feroce distrugerea ORTODOXIEI in colonia Romania

  3. Biserica Anglicana, nici secta nu se mai poate numi(cum era corect privita pana acum de catre ortodocsi, datorita ereziilor de toate felurile), ci schizofrenie in stare pura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button