X

Cristian Terheș: Ursula von der Leyen propune un plan neomarxist de inrobire si indatorare a natiunilor europene. Alte state se opun, Romania de ce tace?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ultima politica neomarxista de la Bruxelles promovata de Ursula von der Leyen, care i-a bagat in fibrilatii pana si pe destui sustinatori ai ei, este planul acesteia de a se imprumuta cu trilioane de euro de pe piete, girand cu bunurile statelor, pentru a “stimula” economiile europene sa tina pasul cu “ambitioasele obiective” neomarxiste setate tot de ea: neutralitate a emisiilor, Green Deal si alte utopii care au create haosul economic in care ne gasim.

“Planul” Ursulei von der Leyen de indatorare a tarilor UE, devoalat public pe data de 02.02.2023, se doreste sa fi un raspuns la politica pro-afaceri a SUA, care au spus ca firmele care se muta in America vor plati curent mai ieftin si vor avea taxe mai mici.

Politicile neomarxiste sustinute de Bruxelles au cauzat criza energetica si scumpirea curentului si carburantilor, iar prin Green Deal si alte asemenea programe s-au marit si se vor mai mari taxele, ceea ce face companiile sa fuga din UE.

In loc sa revina la politici pragmatice, pro-piata, pro-afaceri, pro-cetateni, pro-prosperitate, “solutia” pe care Ursula von der Leyen doreste sa o aduca este sa se imprumute si mai mult, prin crearea unui asa-numit “Fond Suveran European” (European Sovereignty Fund). Un asemenea fond va submina cu totul suveranitatea statelor, le va indatora pana la faliment, ceea ce va duce la saracirea si inrobirea populatiei.

Am discutat azi, 02.02.2023, cu un oficial european de rang inalt pe care l-am intrebat ce garantii va oferi Ursula von der Leyen pentru a face aceste imprumuturi, iar raspunsul a fost ca aceste imprumuturi vor fi facute in numele statelor, care vor si gaja aceste imprumuturi.

Pe scurt, o birocratie nealeasa de nimeni, ce nu raspunde in fata nimanui, se va imprumuta in numele statelor ca apoi tot acea birocratie sa cheltuie banii asa cum doreste, fara sa dea socoteala.

Daca Romania s-a imprimutat cat s-a imprumutat pana acum cu PSD, PNL sau USR la guvernare, ganditi-va ce va fi cand in numele Romaniei (adica pe umerii si spatele oamenilor!) se vor imprumuta birocratii europeni, care insa nu dau socoteala in fata romanilor.

Olanda, Finlanda, Danemarca, Polonia si alte tari deja au transmis ca se opun acestui proiect neomarxist.

Guvernul Ciuca de ce tace?

Ma voi opune categoric acestui proiect neomarxist de subjugare a autodeterminarii natiunilor, imprumutandu-le spre faliment.

Avantajul Romaniei in acest moment este ca nu e in zona euro, iar pentru a ne salva de la faliment si inrobire Romania nici nu trebuie sa intre in zona euro.

Mai jos gasiti cateva link-uri unde se discuta despre aceasta noua propunere neomarxista a Ursulei von der Leyen:

https://www.politico.eu/article/like-marx-on-steroids-eu-governments-protest-state-aid-push/

https://www.politico.eu/article/the-eu-covid-19-european-fund-appetite-for-borrowing-is-a-slippery-slope/

https://www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/postcard-from-thessaloniki-czech-election-webers-e/

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Conceptul „datoria perpetuă” aparține lui soroș iar unssula15% aparține tot lui soroș. Nu mai e nimic de adăugat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button