X

Teoria încălzirii globale dispare precum plandemia. Urmează zile cu un ger crâncen. Ciclonul polar revine în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ninsorile din ultimele zile au fost doar un prim episod de iarnă, dar în următoarele câteva zile se va încălzi ușor.  Vor exista șanse de ninsori, dar izolat pe parcusul săptămânii, însă din weekend revine ciclonul polar și vom avea ninsori pe tot cuprinsul țării. Ulterior, temperaturile vor scădea foarte mult și se va ajunge la minime de -7 grade, inclusiv în București.

Brâul de presiune atmosferică ridicată, care ne-a adus o vreme destul de rece și mohorâtă săptămâna trecută, va fi întrerupt de o depresiune scandinavă bine dezvoltată. Datorită acesteia, circulația aerului va fi preponderent dinspre vest și nord-vest. O serie de fronturi atmosferice asociate acestei depresiuni vor aduce câteva episoade de ninsoare, mai ales în nordul și centrul țării, și pe spații mai restrânse în celelalte regiuni. La munte, aceste ninsori vor fi mai consistente și vor duce la o creștere însemnată a stratului de zăpadă în unele zone.

În zonele joase, temperaturile vor crește ușor, dar încălzirea se va resimți mai mult ziua, când maximele vor fi pozitive în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor de munte. În a doua parte a săptămânii, s-ar putea atinge și 9 – 11 grade în vestul și sud-vestul țării. În același timp, stratul existent de zăpadă va diminua creșterea temperaturilor ziua și va favoriza scăderea rapidă a acestora seara și în timpul nopții. Dimineața, vremea va fi rece, mai ales în jumătatea estică a țării. Pe alocuri, în special în zonele depresionare, temperaturile vor scădea ușor sub pragul de -10°C în unele nopți, acolo unde cerul va fi mai mult senin.

“Acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor. Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a declarat Elena Mateescu.

De asemenea, șefa ANM a transmis că în Capitală, săptămâna viitoare, “vor fi minime de -7 grade”, noaptea. “În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius. Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a transmis Elena Mateescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button