X

În plin scandal al efectelor adverse, Pfizer mărește prețul la [email protected], pe motiv că UE a comandat mai puține doze

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit agenției de presă Reuters, Bruxelles-ul discută cu Pfizer și BioNTech posibilitatea de a reduce până la 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 pe care UE s-a angajat să-l cumpere anul acesta în schimbul unui preț mai mare.

De asemenea, este pe masă o prelungire a termenului de livrare, eventual până în a doua jumătate a anului 2024, a spus sursa. Aceștia au refuzat să fie identificați, deoarece discuțiile sunt confidențiale.

Negocierile sunt în desfășurare și nu este clar care ar putea fi rezultatul final.

Discuțiile au loc pe fondul excesului global de vaccinuri cu COVID-19 și se referă la cel mai mare contract pentru vaccinuri dintre toate cele semnate de UE în timp ce pandemia a făcut furori.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a solicitat comentarii cu privire la discuțiile solicitate producătorilor de vaccinuri să colaboreze cu statele membre și Comisia „pentru a se asigura că acordurile reflectă situația în schimbare”.

Comisia„va continua în vederea adaptării aprovizionării cu doze de vaccin în anii următori și pentru a o extinde pe o perioadă mai mare de timp”, a spus purtătorul de cuvânt, refuzând să comenteze cu privire la prețuri sau alte detalii.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze detaliile discuțiilor, dar a spus că compania și-a dat dovadă de angajament continuu pentru a satisface preocupările statelor membre ale UE.

În ceea ce privește prețul, purtătorul de cuvânt al Pfizer a spus: „Am avut întotdeauna o abordare a prețurilor pe niveluri pentru vaccinul COVID-19, ghidată de volumele convenite și nivelurile de venit național, pentru a asigura echitatea între acordurile cu țări cu profil economic similar”.

“Cerem transparență și renegociere” spune un europarlamentar

“În timp ce pandemia se retrage și producția de vaccinuri la scară globală a fost supraabundentă, Europa se confruntă cu un exces deosebit de mare, previzibil în mare măsură, din moment ce Comisia Europeană comandase 4,6 miliarde de doze pentru 447 de milioane de europeni, ceea ce reprezenta aproximativ zece doze de persoană!” scrie europarlamentarul francez Virigine Joron într-un comunicat.

“De la început, ne-am întrebat despre aceste cifre faraonice și de ce vaccinarea a devenit cvasi-obligatorie și s-a extins la un spectru larg de populație”, a scris europarlamentarul “A fost pentru a vinde cât mai multe doze posibil? Cert este că, în aceste contracte negociate direct prin SMS între CEO și Pfizer și Președintele Comisiei, interesul financiar trebuie să fi avut prioritate față de interesul sănătății, chiar dacă vaccinurile au fost introduse foarte repede pe piață fără testarea în profunzime, în special în ceea ce privește protecția împotriva transmiterii virusului, potrivit Janine Small, reprezentant al aceleiași companii.

La 19,50 EUR pe doză, suma pe care guvernele europene sunt obligate contractual să o plătească în acest an este între 7,8 și 9,7 miliarde EUR. Nu știm, deocamdată, care ar fi prețul renegociat în Europa, dar în SUA, Pfizer-BioNTech speră să perceapă un preț între 110 și 130 USD pe doză, ceea ce este exorbitant.

În această afacere, în care lipsa de transparență a fost semnul distinctiv al instituțiilor noastre, europenii sunt cei care vor plăti din nou financiar pentru erorile unei Uniuni Europene care și-a acordat competențe în materie de sănătate, în timp ce criza a fost mult mai bine gestionată când Statele au lucrat direct cu firmele în cauză, ca în Marea Britanie.

Ursula von der Leyen va renegocia încă o dată aceste contracte prin câteva schimburi de mesaje cu CEO-ul Pfizer care refuză el însuși să vină să se explice europarlamentarilor, membri ai Comitetului Special COVI?

Cerem transparență și renegociere în timp, nu se pune problema achitării unor sume gigantice pe termen scurt când supraabundența era previzibilă în mare măsură., se mai spune în comunicatul europarlamentarului.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ceea ce le-au facut Pfizer si babornitza marxist-satanista Ursula cetatenilor europeni, in cazul injectiilor mortale Covid, poate fi descris astfel: un fleac, dupa ce i-au ciuruit le-au luat si banii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button