X

Vaccinare cu orice preț. Pfizer Omicron, băgat, fără studii clinice, la prima doză

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Până acum, atât producătorul, cât și Agenția Europeană a Medicamentului au recomandat vaccinul Covid adaptat pentru varianta Omicron doar pentru cei care și-au efectuat schema primară de vaccinare plus boosterele. Brusc, însă, instituția europeană, alături de Ministerul Sănătății din România, anunță că Pfizer Omicron e bun și la prima doză, deși nu există studii clinice în acest sens. Mai mult, argumentul stupefiant a fost observarea infectării cu varianta Omicron. 

Autoritățile europene au dat o derogare de la autorizarea vaccinului Pfizer Omicron special pentru România și, probabil, Bulgaria, singurele state din Europa unde procentul de vaccinare anti-Covid a fost extrem de mic, comparativ cu statele UE. Pentru că studiile cu Pfizer Omicron s-au făcut pe cei dublu și triplu vaccinați, autorizarea s-a făcut doar pentru aceștia, fiind interzisă administrarea vaccinului adaptat celor care nu se injectaseră deloc. Acum, Ministerul Sănătății ne anunță că Pfizer Omicron este disponibil și pentru schema de vaccinare inițială, din 27 ianuarie. Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinul Pfizer Omicron BA.4-5 este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta ar oferi protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii. Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 conține tozinameran și famtozinameran, o altă moleculă de ARNm cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine ​​din subvariantele Omicron BA.4 și BA.5 ale SARS-CoV-2. Decizia ca Pfizer Omicron să se utilizeze și în schema primară de vaccinare a fost luată de Comitetul Național de Vaccinologie, susține Ministerul Sănătății. În fapt, decizia fusese luată deja pe la jumătatea lunii decembrie 2022 de către Grupul Operativ de Urgență (ETF) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Merge și la copii

Culmea este că nu producătorul a cerut utilizarea Pfizer Omicron pentru prima doză, ci Grupul Operativ de Urgență (ETF) al EMA. ”Aceste vaccinuri sunt în prezent autorizate doar ca rapel. Pentru a ajunge la această concluzie, ETF a revizuit studiile de laborator (non-clinice) și datele privind răspunsul imun în urma infecției naturale cu Omicron BA.4-5 la persoane nevaccinate, care nu fuseseră infectate anterior cu SARS-CoV-2. Datele sugerează că vaccinarea primară cu aceste vaccinuri bivalente adaptate ar trebui să dea naștere unui răspuns imunitar larg la persoanele care nu au fost încă expuse sau vaccinate împotriva SARS-CoV-2. ETF a mai remarcat că profilul de siguranță al vaccinurilor adaptate atunci când sunt utilizate ca rapeluri este comparabil cu cel al vaccinurilor originale cu ARNm, pentru care profilul de siguranță este bine stabilit. Prin urmare, ETF a considerat că vaccinurile bivalente originale/Omicron BA.4-5 pot fi utilizate la copii și adulți nevaccinați anterior”, se arată într-un document oficial al Agenției Europene a Medicamentului.

Mai mult ARN mesager

Decizia de a utiliza vaccinurile bivalente adaptate în schema primară de vaccinare aparține, însă, autorităților naționale de sănătate. În plus, EMA susține că așteaptă ca cercetări clinice și studii observaționale ulterioare să ofere informații suplimentare cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinurilor bivalente pentru vaccinarea primară. Agenția Europeană a Medicamentului avertizează asupra faptului că nu există studii clinice disponibile pentru vaccinarea primară cu vaccinurile ARNm bivalente. Totodată, vaccinurile bivalente originale/Omicron BA.4-5 conțin molecule numite ARNm care au instrucțiuni pentru fabricarea proteinelor spike ale tulpinii originale de SARS-CoV-2 și subvariantele Omicron BA.4-5, deci mai mult ARN mesager.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cine se va mai vaccina e un Imbecil cu i mare,chiar de va fi forțat. Atâtea morți și cazuri de oameni care nu și-au mai văzut sănătatea printre cunoscuți. Faceți-ma și pe mine sa inteleg, când multă lume a avertizat pe ăștia care s-au vaccinat, ca vaccinul ar putea sa aibă efecte adverse cum ar fi cancere, infarcturi subite, nu au luat în seama nimic… Argumentau ca cancere au mai fost și înainte. Eu cred ca oamenii ăștia ori au fost prea idioți, ori nu au simțul pericolului. Un om normal la auzul vorbelor ca exista riscuri, ar fi dat înapoi, s-ar fi gândit. Nu, ca ei vor sa între în mall, ei vor sa își facă concediile în strainatatevor sa aibă în continuare job. Și dacă te nenorocește pe viata și dacă mori la ce îți mai folosește ca ai job?
    Ce psihologie e asta, ca eu nu o înțeleg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button