X

Donald Trump cere oprirea războiului și a ajutorului SUA pentru Ucraina: “Prima dată vin tancurile, apoi vin rachetele nucleare!”

Donald Trump cere oprirea războiului și a ajutorului SUA pentru Ucraina: "Prima dată vin tancurile, apoi vin rachetele nucleare!"

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul președinte Donald Trump a criticat joi decizia SUA de a trimite tancuri de top în Ucraina, calificând efortul de respingere a invaziei rusești drept un “război nebunesc”.

În cea mai recentă critică la adresa ajutorului acordat Ucrainei, Trump a afirmat că trimiterea tancurilor Abrams M1 echivalează cu o escaladare care ar putea duce la un război nuclear.
“ÎN PRIMUL rând vin tancurile, apoi vin rachetele nucleare”, a scris Trump pe site-ul său de socializare. “Puneți capăt acestui război nebunesc, ACUM. Atât de ușor de făcut!”

Trump, care l-a aclamat pe Putin ca fiind un “geniu” atunci când a lansat invazia anul trecut, și-a exprimat de mult timp scepticismul cu privire la efortul occidental de a apăra Ucraina.

Trump a cerut în mod repetat ca SUA să nu mai cheltuiască sume mari de bani pentru a ajuta națiunea aflată în dificultate.

Reprezentanta Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) s-a făcut ecoul remarcilor lui Trump, numind ajutorul acordat Ucrainei un “fond de șpagă corupt”, fără a detalia.

“Trebuie să nu mai finanțăm Ucraina”, a scris Greene pe contul său oficial de Twitter. “Acest război trebuie să se încheie”.

Fără ajutorul SUA, Ucraina probabil că nu ar putea alunga trupele rusești de pe teritoriul său și ar permite Rusiei să anexeze permanent teritoriile ocupate.

Afirmațiile lui Trump vin după ce Biden a declarat că SUA va livra 31 de tancuri Abrams M1 forțelor ucrainene, într-un nou angajament față de Kiev.

De asemenea, Germania a fost de acord să furnizeze 14 tancuri de luptă Leopard 2 de înaltă tehnologie Ucrainei și să autorizeze alte țări europene să trimită până la 88 de tancuri suplimentare.

Marea Britanie, Polonia, Olanda și Suedia se numără printre națiunile care au trimis sau au anunțat planuri de a furniza sute de tancuri și vehicule blindate grele pentru a fortifica Ucraina, în timp ce aceasta intră într-o nouă fază a războiului și încearcă să străpungă liniile rusești înrădăcinate.

Enter Donation Amount (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button