X

Un hacker olandez a scos la vânzare toate datele personale ale austriecilor și din alte 3 țări

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un hacker olandez a reușit să obțină datele personale ale tuturor persoanelor din Austria și le-a pus la vânzare.

Datele au fost scoase la vânzare pe un forum online în mai 2020, acestea fiind prezentate ca fiind „numele complet, sexul, adresa completă și data de naștere a probabil fiecărui cetățean” de pe teritoriul austriac, a precizat poliția din Austria într-un comunicat. Autenticitatea datelor a fost confirmată de poliție.

Hackerul arestat în luna noiembrie 2020 avea fișiere care cuprindeau 9 milioane de seturi de date. Populația Austriei este de peste 9 milioane de persoane, astfel că acesta avea informații aproape despre toți cetățenii austrieci.

Acesta a pus în vânzare și alte seturi de date similare din alte țări precum Italia, Olanda sau Columbia.

Hackerul suspect, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat într-un apartament din Amsterdam. El este cunoscut de poliția internațională pentru astfel de practici și acum urmează să fie anchetat de poliția olandeză și de autoritățile judiciare.

Declarația poliției austriece a fost publicată abia acum, la câteva luni distanță, pentru a nu îngreuna investigațiile. Nu au fost oferite și alte detalii cu privire la consecințele pentru securitatea datelor cetățenilor austrieci.

Select a Donation Option (EUR)

Enter Donation Amount (EUR)

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button