X

[VIDEO] Șoseaua care duce spre Mănăstirea Frăsinei s-a rupt

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Incident grav în județul Vâlcea. Șoseaua care duce spre Mănăstirea Frăsinei s-a rupt, iar locul a fost izolat.

Nu se mai circulă în zonă, iar autoritățile au sosit la fața locului și se sfătuiesc de ceva vreme cum să înceapă lucrările. Au fost instituite restricții de tonaj pe porțiunea de drum afectată, în zona localității Muereasca. De asemenea, a fost limitat și viteza în zonă, la 30 de km/h. Se montează și indicatoare noi, care anunță pericolul. Ploile din ultimele zile ar fi destabilizat terasamentul, iar șoseaua a luat-o la vale.

DJ 658, drumul care duce către Mănăstirea Frăsinei a fost modernizat cu fonduri obținute de la bugetul de stat, prin PNDL 2 și din bugetul județului. Reabilitarea a durat aproximativ trei ani, fiind demarată după 16 ani de la ultima intervenție pe acest tronson.

Structura arterei rutiere a fost și în trecut distrusă din cauza alunecărilor de teren care au avut loc în zonă de-a lungul timpului, dar la inaugurare autoritățile au dat asigurări că s-au luat măsuri de întărire a zonelor cu probleme.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Vorba secuiului : Dumnezeu nu culcat….I-a tăiat calea banditului din palatul mitropolitan din bănie…Mai bine era dacă-i pica merțanul ăluia în ravena proaspătă…!!!!

 2. Mare este Dumnezeu!
  Mă cutremur când văd această minune dumnezeiască. Și ar trebui să se cutremure și IPS Irineu.

  Nu din cauza ploilor șoseaua s-a despicat. Nu. Nu a plouat acum pentru prima dată. Dumnezeu a dat un semn că nu este de acord ca în biserica din vale să nu I se mai aducă închinarea care I se cuvine. Dumnezeu nu Se lasă batjocorit. Rugăciunea călugărilor de la Frăsinei vii și adormiți a fost auzită de Dumnezeu. Sfântul Calinic protejează această mănăstire.

  Va înțelege IPS Irineu acest semn? Se va pocăi? Sau se va crede în continuare infailibil și atotputernic? Dumnezeu i-a dat o șansă. Va profita de ea sau își va continua drumul nebunesc în slujba lui antihrist?

  Un ierarh are menirea de a veghea ca Ortodoxia să fie păstrată așa cum am primit-o de la înaintașii noștri. IPS Irineu a rătăcit calea spre mântuire și vrea să-i atragă și pe alții într-o direcție greșită. Mai întâi prin semnarea unor documente la Sinodul din Creta prin care Ortodoxia a fost trădată. Știind că beneficiază de sprijin politic, a încercat să se ia acum la întrecere cu Dumnezeu!!! S-a apucat să arunce cu blesteme ca să-și impună voința!

  Sărmane suflet! Tu ești ierarh și nu știi că Dumnezeu este atotputernic? Tu crezi că blestemul tău are valoare? Dumnezeu ți-a arătat ce valoare are blestemul tău!

  Sincere compasiuni, sărmane suflet!
  Dumnezeu să te ajute să te pocăiești! Dumnezeu să te ajute să fii cu adevărat înalt preasfințit! Dumnezeu să te ajute să vezi că te afli în slujba Lui, nu în slujba necuratului! Dumnezeu să te ajute să înțelegi că trebuie să faci voia Sa, nu voia ta, nici voia celor care vor să se folosească de tine pentru a distruge Ortodoxia! Cum să distrugi mănăstirea care te-a primit și care te-a sprijinit să fii ceea ce ești acum? De ce ești asemenea leproșilor nerecunoscători, tu, care în predici vorbești despre recunoștință?

  Tare aș vrea să citești aceste rânduri și să-ți curgă măcar o lacrimă de pocăință pentru cele săvârșite! Cred că ai primit destule cuvinte grele în ultima vreme. De aceea, știind că pentru orice păcătos există pocăință, te dojenesc cu blândețe și te aștept să-mi spui că trebuie să facem cu toții ascultare de Dumnezeu. De Dumnezeu și nu de vreun om sau de puterea politică.

  Repară grabnic ce ai stricat pe toate planurile! Altminteri puternic este Dumnezeu să-ți arate că nu ești ceea ce crezi că ești!

  1. @ Apa trece, pietrele rămân

   Aveți dreptate și subscriu părerii dv.
   De nu-și va retrage blestemul, adică de nu se va pocăi, se va întoarce la cel de la care sau prin care a venit. Bine ar fi să înțeleagă că a greșit și să-și pună cenușă pe cap.

 3. 1. Pe unele portiuni de sosea exista pante abruupte de peste 70-80 de metri. Pe de alta parte, pe acest drum forestier circula de multe ori camioane cu remorci SUPRAINCARCATE cu lemne – copaci taiati cu diametre foarte mari.
  2. Dupa modernizarea acestui drum judetean, a explodat pretul terenurilor din zona – in special spre Olanesti.

  1. E vorba de o alunecare de teren, care se produce cel mai adesea în condiții de ploaie intensă și sau îndelungată, nu de uzura drumului datorată depășirii portanței(tonaj maxim admis).
   Și apoi, nimic nu e întâmplător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button