X

UE a avizat drept ‘aliment’, larva gândacului de bălegar

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cine și ce să mai înțeleagă? Dacă până acum ceva vreme ideea că în galantarele unui magazin sau ale unei patiserii, de exemplu, ar putea apărea insecte – muște sau, și mai și, gândaci, era de neconceput, și se presupunea că apar sancțiuni la adresa comercianților, pentru nerespectarea normelor de igienă, mai nou tot mai multe insecte sunt autorizate pentru a intra în alimentația populației din statele membre UE.

Larva gândacului de bălegar este deja a patra insectă comestibilă avizată de Uniunea Europeană. Ea poate fi consumată ca atare, ori sub formă de pudră.

Alături de larva gândacului de bălegar, pe lista avizată de către specialiști apar și viermele de făină, lăcusta călătoare, dar și greierele de casă. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) menționează însă, în avizul său științific, că larvele de gândac de bălegar pot provoca reacții la persoanele alergice la crustacee și la acarieni – și nu ar trebui consumate de către copii, potrivit stirileprotv.ro. Așadar cei mici n-ar trebui să ajungă să aibă în „meniu” un astfel de „produs”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Dacă fermele de vaci sunt desființate că poluează,de unde bălegar atunci? De la oameni,probabil,că oricum,mulți sunt niște boi pe două picioare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button