Anterior, ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a declarat că țara sa se află într-o situație de securitate foarte dificilă și că trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare. Chișinăul intenționează să își intensifice cooperarea militară cu Germania, România și Franța. Încă de la începutul conflictului ucrainean, Republica Moldova și-a jucat propriul joc, împărțită între îndemnurile europene și protejarea neutralității și intereselor sale. Țara a refuzat să urmeze sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, pentru a nu-și torpila economia. Pe de altă parte, Chișinăul intenționează în continuare să adere la UE și a depus o cerere oficială de aderare în martie anul trecut.
La mijlocul lunii decembrie, Moldova a blocat, de asemenea, șase canale de televiziune în limba rusă, acuzându-le de dezinformare. Moscova a reacționat denunțând „cenzura politică” și o „încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informații”. Nici Moldova nu este scutită de inflație și de criza energetică. Costul ridicat al vieții a scos în stradă câteva mii de oameni în ultimele luni. La sfârșitul lunii octombrie au avut loc chiar și ciocniri cu poliția.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
O revenire (unire) rapidă la țara mamă(România) ar pune mai la adăpost Republica Moldova.
Suna ca o invitatie la o sodomizare „europeana” si la jefuirea resurselor. Adica Modova e invitata sa fie republica Rothchild, ca Ukraina si in curand Romania.
Parintele Arsenie Boca:
„Ma, întoarceti-va la Dumnezeu caci calul rosu bate la portile Rasaritului. Dar sa nu va întristati ca de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus”.