X

Miercuri, 28 decembrie, protest împotriva demolării statuii mucenicului Mircea Vulcănescu, în fața primăriei sect. 2, București

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu a notificat Primăria Capitalei și organele de ordine, conform Legii 60 din 1991, în legătură cu organizarea unei manifestări publice în ziua de miercuri 28 decembrie 2022, ora 9, în fața Primăriei Sectorului 2 din București, str. Chiristigiilor nr. 11-13.

În cadrul manifestării vom aduce un omagiu memoriei lui Mircea Vulcănescu, savant român, exterminat de regimul comunist în închisoarea de la Aiud, în 1949. Cei care vor participa sunt rugați să poarte cu ei portrete / icoane ale martirului Mircea Vulcănescu sau câte o carte din opera acestuia, lumânări/candele sau drapele tricolore.

Manifestarea are caracter cultural, religios și comemorativ, iar cf Art. 3 al Legii 60 din 1991, acest gen de manifestări nu sunt supuse obligativității declarării lor prealabile. Totuși, am notificat autoritățile în drept în legătură cu inițiativa noastră, care este așadar una legală.

Prin această manifestare, vrem să oprim pe membrii Consiliului Local al Sectorului 2 să ia o decizie care ar fi nu doar ilegală (Mircea Vulcănescu este considerat martir al temnițelor comuniste, fiind menționat ca atare, alături de alte victime ale regimului totalitar, în expunerea de motive a Legii 127 / 2017 pentru institutirea Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste), ci și contrară adevărului istoric și juridic (Vulcănescu nu a fost condamnat pentru crime de război și nici pentru decizii politice care să fi afectat comunitatea evreiască din România, așa cum au fost induși în eroare reprezentanții Consiliului Local și Primăriei Sector 2 de către Institutul Elie Wiesel, care se află la originea acestui proiect de hotărâre).

Facem apel la toți cei care vor participa, să dea dovadă de un comportament civilizat, pașnic, ireproșabil, așa cum ne-au învățat bătrânii noștri, luptători anticomuniști și foști deținuți politici, care au înființat fundația noastră.

Florin Dobrescu,
Tel./WhatsApp 0722749249,
E-mail: [email protected]

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Trebuie să luptăm pentru a ne proteja toate valorile acestui neam. E foarte greu, dar trebuie.
    Cred că trebuie să facem și proteste pentru ca românii să-și poată primi salariile fără a fi obligați să aibă carduri.
    Prea multă digitalizare dăunează grav mântuirii.

  2. O altă cale de atac pentru a împiedica această nouă ticăloșie jidovească este de a ne folosi de legile în construcții, urbanism, cultură, etc. Toată zona din jurul parcului Ștefan este arie protejată (zona nr. 37), considerată ca patrimoniu cultural și istoric al Bucureștiului (categoria B de importanță – importanță de nivel local). Nimic din ce este încadrat în categoriile A sau B nu se poate muta (de demolare nici vorbă) fără o groază de avize și aprobări. Pentru o demolare oricum trebuie – expertiză de demolare, proiect de demolare, toate semnate de verificatori și experți tehnici atestatți, documentație pentru autorizarea lucrărilor de construcții – pe lângă ștampilă expert MLPAT trebuie și ștampilă expert Ministerul Culturii. Oricum, indiferent de ce se va întampla miercuri, primaria de sector nu poate lua de fapt nici o hotărâre, speța depășește atribuțiile unei primării de sector, așa că meciul se va muta la Primăria Capitalei. Nădăjduim totuși ca începând de miercuri 28.12.2022 acest subiect să fie închis, în al doisprezecelea ceas trădătorii din primărie să aibă o scânteie de bun simț și să renunțe la acțiune. Doamne-ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button