X

Multinaționalele și investitorii străini, în doar 27 de ani, au jefuit România de 33 de ori mai mult decât Imperiul otoman și Imperiul austro-ungar la un loc, în peste 450 de ani

  IN MEMORIAM: Republicăm articolul Îngrozitor, șocant: Jefuirea poporului român în cifre! al regretatului nostru colaborator, profesorul Constantin Cojocaru  Austriecii, […]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Austriecii, prin Imperiul Habsburgic și Austro-Ungaria până în 1918, acum cu așa-zișii „investitori”, au fost și sunt cei mai mari jefuitori a României din toate timpurile!

Un rechizitoriu documentat, susținut de date și cifre concrete, despre jaful la care este supusă România de sute de ani, cu mențiunea că prăduirea țării de către străini din ultimii 27 de ani întrece orice imaginație! Citiți și vă cruciți!

     Cifre cutremurătoare referitoare la jefuirea poporului român

Zilele trecute, am primit, la adresa mea de e-mail, un foarte interesant studiu semnat de domnul Profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..

Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu.

În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.

În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.

În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele  Române, echivalentul a 46 tone de aur.

În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 zone de aur.

Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război  şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.

Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului.

În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.

Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.

Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi.

Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.

Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.

Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale.

Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.

Conform datelor  publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, îu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă,valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.

Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României,88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.

Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euroLa acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.

Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani.

Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.

Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.

În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.

În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.

Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.

Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.

Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.

Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.

Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.

Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare națională.

                                                                                                                 Constantin COJOCARU
6 septembrie 2017

Dacă actualizăm datele până în zilele noastre, anul 2022, vom vedea ca alte sute de miliarde de euro, adică alte mii de tone de aur, au părăsit definitiv teritoriul României, prin trădarea actualei clase politice ce ne guvernează!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Si ce fac judecatorii, procurorii, parlamentarii presedintele guvernul si sekuristii?!
  Tac?!
  Sau îsi upgradeaza masinile de brand scump si isi construiesc linistiti vilele…facute pe spinarea poporului român, intr-o tarā unde NU SUNT LEGI BUNE si conduce khazarul, banul si masoneria , impreuna cu slugoii globalisti.
  Mamaliga, încā nu explodeazā. Sa vedem câte milioane de morti vor mai si in Romania , la cei 2 ani de la prima vaxx c.o.v.i.d.+ extinderea retelelor de frecventa 5G .
  Atunci va exploda mamaliga, cand marea masa de romani, nu va avea ce pune la matz(mâncarea) + respingerea lor in spitale, unde conduce idolul doctor cu salarii duble si neacuzati de nimeni oficial de malpraxi in plandemia 2020-2022.

  Preotii tac…
  Ei, si cum sa ne ajute DUMNEZEU, daca toti tācem?!! Mai vrem si Mântuire.
  Sa nu uitam ca globalistii merg înainte cu planurile lor satanice de distrugerea omenirii , cipare 666 prin vaxx+ distrugerea copiilor + infometare globalā programatā. Razboiul nuclear va fi si el, pentru spune la Apocalipsā.

  Ce face românul, când îsi pierde tara, libertatea si îi mor copiii de foame si vaxx?!!

  Tace…

  Chiar si cei foarte bogati si cu functii si aveti, care leorbāie prin statiuni turistice din strainatate, la TV si la parlament si guvern, vor muri de norul radioactiv si de tavalugul antihristic. De ce ar scāpa acesti îmbuibati?!!

  Urmeaza imediat, podibil câteva luni, otravirea tuturor apelor si a izvoarelor cu sânge ca de mort, din toata planeta, (pāmântul plat), când vor pieri toti pestii si toate vietuitoarele din ape, māri, oceane.Deci, Apocalipsa cap.16
  Am auzit o discutie cu niste calugari de la o manastire ortodoxa din nordul tarii, nu dau nume, pe acest subiect, si inainte de acest lucru, vor fi valuri de morti, in toate tsrile din cauza efectelor vaxx.

  Doamne ajutā!

  1. @Nume oarecare
   Oare acest articol nu constituie de fapt un răspuns la celălalt articol în care este activată Poliția Militară? Altfel de ce s-ar teme alde Ciucă și Johannis? Revoluția de care se tem vine de la nemulțumiri, iar nemulțumirile sunt cauzate de sărăcia provenită din oferirea drept cadou sau peșcheș de mai marii noștrii către mahării din vest care i-au uns și încă îi mențin în scaunele de domnie cu scop bine definit. Se cam leagă treaba, nu? Iar mai marii noștri continuă sa le dea averea țării fiindcă doar nu dau din buzunarul lor. Așa vânzare de neam nu a mai fost până acum, chiar articolul de față adeverind acestea zise.
   Dragi români, treziți-vă!

 2. Ne meritam soarta. Românii au pus umărul la jaf. S-a furat cu ajutorul romanilor. Și apoi, Romanii își avorteaza copiii ( pastilele avortive sau mai modern spus anticoncepționalele, omoară omulețul creat, iar mamele își arunca proprii prunci la WC !!!!!). Deci haideți sa lăsăm aurul și sa vedem ce păcate avem în fata lui Dumnezeu!!! Romanii noștri dragi rad de familiile cu mulți copii, ii judeca dacă nu le ajung banii, și ii și mai batjocoresc. Acolo se DUCE AURUL .

  AURUL PENTRU CRESTEREA COPIILOR ESTE DAT AFARA DIN TARA , ASA CUM ROMANCELE ISI ARUNCA AFARA DIN PANTECE COPIII.

  DUMNEZEU NU BATE CU PARUL !!

  ASTA ESTE O PEDEAPSA MICA FATA DE CE MERITAM. CRED CA MERITAM SOARTA UCRAINEI. Dar tot Dumnezeu isi face Mila cu noi. Nu facem copii ca vai (!) trebuie sa ma duc în Antalya. Vai ! Nu am văzut Parisul. Toti aruncam copii la WC. AURUL este cea mai mica grija. COPIII ARUNCATI LA WC , ACOLO ESTE PROBLEMA.

  COPIII VANDUTI LA HOMOSEXUALI. COPIII SUNT CEI MAI VANATI IN LUME. DE SCOALA ( se baga identitate de gen), DE PROPRII PĂRINTI (care ii duc la paradele Gay, care ii duc la grădinițe de gay – deja exista în Germania), DE MODA ( vezi balenciaga și multe alte case de moda) , de MASS MEDIA, DE MARKETING. CINE SA II MAI APARE ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button