Proiectul de lege al Poliției Militare, aprobat de Guvern în ultima ședință, este, de fapt, o reînviere a aceluiași proiect controversat din perioada plandemiei, în care se introducea dreptul polițiștilor militari de a controla și limita deplasarea populației pe perioada stării de urgență. Singura schimbare făcută acum este omiterea detalierii măsurilor pe timp de pace pe care angajații MApN le pot lua pentru controlul cetățenilor, însă dreptul de a interveni a rămas.
Un pericol și mai mare
În nota de fundamentare a proiectului de lege aprobat la ultima ședință de Guvern, articolul care dă mână liberă Poliției Militare de a acționa împotriva populației este justificat de faptul că, pe durata decretării stării de urgență pe teritoriul României, lipsa prevederilor legislative cu privire la atribuțiile poliției militare în astfel de situații a generat dificultăți în activitatea Poliției Militare. Astfel, potrivit articolului 13 din proiectul de lege, pe timpul stării de urgenţă, Poliţia Militară va continua să îndeplinească misiunile şi să exercite atribuţiile specifice de pe timp de pace și numai la solicitare va îndeplini misiuni în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, conform legislaţiei în vigoare. Tot la solicitare era și în vechiul proiect. Numai că, în acest act normativ, lipsește enumerarea misiunilor pe care le pot desfășura polițiștii militari împotriva populației. Și, pe principiul juridic ce nu este interzis este permis, practic, angajații MApN vor avea dreptul să intervină în orice mod și în orice situație împotriva populației, nu numai în legitimare și carantinare.
Control al militarilor străini
Singurul lucru pozitiv al acestui proiect de lege este introducerea drepturilor pentru polițiștii militari de a-i controla pe militarii străini aflați pe teritoriul României. Astfel, conform prevederilor din actul normativ, personalul militar străin aflat pe teritoriul naţional va avea obligaţia să se supună legitimării şi controlului echipamentului, bagajelor individuale, precum şi al tehnicii şi bunurilor militare, la solicitarea poliţistului militar. Totodată, polițiștii militari vor avea dreptul de a testa personalului militar şi civil străin, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive sau preparate stupefiante ori psihotrope, pe durata prezenţei personalului în obiectivele militare sau în zonele militare restricţionate, precum şi pe timpul executării misiunilor.
Stiti cum se spune: „de ce ti-e frica, d-aia nu scapi”, iar problema care se pune este, nu daca va avea loc Revolutia, ci cand, pt ca frustrarea si furia din populatie este aproape de maxim, ceea ce mai lipseste fiind doar scanteia declansarii! Dupa parerea mea, se va declansa pana la inceputul lui aprilie 2023, fiind precedata de multe greve si miscari ample de strada!
@ Vlad Țepeș
Mai bine ar lua măsuri spre a mulțumi norodul și nicidecum pe marii bogătani din vest, decât a organiza reprimarea lui în forță. Dar cum ei nu-și iubesc poporul, ci doar pe cei cărora le-au pupat papucul, măsurile luate azi le cred asiguratorii pentru scaunele lor. Sfântul Prooroc Naum, prăznuit de Ziua Națională a României, spune că lumea crede că pe pământ guvernează legea celui mai tare sau legea pădurii, uitând acești conducători sau nevoind să știe că de fapt pe pământ se aplică, după cum vom și vedea în curând, legea dreptății dumnezeiești. Așadar pot da mai marii noștri legi care să le apere fărădelegile cu duiumul, căci, când va voi Sfântul, vor fi spulberate precum colbul drumului.
Țepes stă să vină pentru cei care nu-l iubesc!