X

Se apropie Ziua reUnirii Basarabiei cu România? Ce spune ultimul sondaj făcut peste Prut

Dezvăluire de la Chișinău: Maia Sandu a cerut Unirea cu România. Iohannis a refuzat inițial, apoi s-a răzgândit și Comisia Europeană ar fi acceptat o extindere indirectă!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Procentul basarabenilor care vor să voteze un referendum de Unire a R. Moldova cu România a ajuns în jurul a 50%

Numărul cetățenilor Republicii Moldova care ar vota pentru unirea cu România a trecut de 42 la sută. Datele au fost prezentate în cadrul ediției a III-a a barometrului socio-politic al Republicii Moldova „Provocări interne și incertitudini externe”.

Această cercetare a fost realizată de către CBS-Reseasch, la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS ) „Viitorul” din Republica Moldova, Centrului de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S din România și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”.

Respectiv conform barometrului, dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum pentru unirea R. Moldova cu România, 42,5% din respondenții care au o opțiune de vot s-ar pronunța „pentru”, iar din toți respondenții doar 35 la sută ar vota în favoarea acestui deziderat. Numărul unioniștilor a crescut constant din 2010.

Totodată, 29,7% din respondenți au spus că în prezent România ajută cel mai mult Republica Moldova, 24,1% au indicat spre UE, 9% – spre Rusia, 6,7% – spre SUA.

Respondenții au mai indicat că în cazul în care R. Moldova s-ar afla într-o situație similară cu cea în care se găsește Ucraina în raport cu Federația Rusă ajutor militar ar veni în mod prioritar din România – 20,8%, UE – 16,5%, SUA – 13,5%, NATO – 10,5%, Rusia (!) – 3,5% etc.

Sondajul nu i-a inclus pe alegătorii din afara Republicii Moldova. Cu ei cifra adepților reUnirii s-ar ridica la aproape 50%.

Chiar și printre etnicii ucraineni se manifestă o modică schimbare de optică (timidă, dar e un început promițător)  – 11% dintre ei acceptă ideea Reunificării R.Moldova cu România.

Dezvăluire de la Chișinău: Maia Sandu a cerut Unirea cu România. Iohannis a refuzat inițial, apoi s-a răzgândit și Comisia Europeană ar fi acceptat o extindere indirectă!

Cotidianul Timpul de la Chișinău anunță că Maia Sandu ar fi cerut Unirea cu România, iar într-un final, Bucureștiul ar fi convins Comisia Europeană că revenirea Moldovei la Patria Mamă este „unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei.”

Conform sursei citate, președintele de la Chișinău ar fi cerut la București „deoarece aceasta se află într-o situație imposibilă. Inițial, Klaus Iohannis a refuzat cererea președintelui Republicii Moldova, însă în urma escaladării conflictului din Ucraina și vizitelor fulger ale liderilor UE la Chișinău și-a schimbat opinia”, notează Timpul.
Ziariștii de peste Prut afirmă că UE a înțeles că „nu poate finanța la veșnicie un stat fantomă fără perspective de redresare economică și supus influențelor nocive ale Federației Ruse”.
De asemenea, ei notează că este „o oportunitate unică pentru cele două state românești separate de ocupația sovietică, în urma pactului Ribentrop-Molotov.”
În sprijinul afirmațiilor lor, jurnaliștii de la Timpul afirmă că „Maia Sandu l-a primit oficial pe șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig”. Pe plan politic, partidele de la București au debarcat la Chișinău, scrie Timpul.„Partidul Social Democrat a debarcat la Chișinău pentru a-și crea propria platformă politică în Republica Moldova. Fostul partid al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a fost rebotezat în Partidul Social Democrat European. Liderul PSD de la București a discutat și cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, cunoscut ca un apropiat al lui Marcel Ciolacu.

La fel, USR pregătește transformarea partidului PAS în USR-ul de peste Prut. Deputatul unionist, Lilian Carp, s-a înscris în partidul Uniunea Salvați România. Alianța pentru Unirea Românilor are deja o platformă politică cu același nume, care a și candidat la ultimele alegeri parlamentare. AUR are cinci parlamentari originari din Republica Moldova”, a notat Adrian Popa.

Concluzia: Maia Sandu are acceptul verbal al Bruxelles-ului pentru a demara procedurile pentru a reunifica Republica Moldova cu România. Recent, un studiu realizat peste Prut arată că procentul persoanelor care ar vota pentru Unirea cu România a ajuns la 42%, record în ultimii 20 de ani. Cifra poate fi mult mai mare, dat fiind faptul că în sondaj nu au fost luați în calcul moldovenii care locuiesc în diaspora și-n România.

Mărturia unei unioniste

În Alba Iulia s-a putut auzi că Basarabia e România! În Parlamentul din Chișinău s-a scandat Jos Hotarul de la Prut În Orhei oamenii au ieșit în strada cântând ca Basarabia e pământ românesc! Noi nu vedem ce se întâmplă peste Prut pentru ca nu se difuzează și avem impresia ca procentul unionist este scăzut. Ei nu vad ce se întâmplă la noi, iar propaganda rusă este puternică și în floare.

Cu toate acestea când națiunea română se ridică și vibrează într-o singură voce, nimic nu ne mai poate opri. Ce s-a întâmplat pe 1 decembrie nu a fost doar o coincidenta. Cu lacrimi în ochi în fata Catedralei din Capitala Unirii am simțit că ziua în care cele două maluri de Prut se vor îmbrățișa, se apropie.

Reîntregirea Națională este proiectul de țară al AUR

Congresul Național al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) organizat la Alba Iulia a adoptat vineri, în unanimitate, o rezoluţie intitulată „Marea Unire din nou”, prin care solicită guvernelor de pe ambele maluri ale Prutului măsuri concrete în vederea reunirii.

„Suntem în Cetatea Marii Uniri, într-un moment de sărbătoare și, de aceea, Biroul Național de Conducere a hotărât să propunem Congresului o rezoluție, care se vrea una a desăvârșirii Unirii. Reîntregirea naţională este proiectul nostru de țară”, a declarat Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Prin acest document AUR solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române.

„Noi am avut curajul de a ne transforma într-o avangardă a mișcării de renaștere națională românească, dar încă mai avem de crescut. Noi trebuie să fim apostolii acestui neam, apostolii răsăritului luminat de cel de Sus, Hristos, iar pentru asta trebuie să ne nevoim mai mult, să răbdăm mai mult, să mușcăm din noi atunci când poate că revolta ne umple, când poate lucrurile nu sunt atât de bine înțelese de fiecare. AUR este oastea care poate să învie din nou neamul românesc”, a adăugat acesta.

Ultimul Congres al partidului AUR a avut loc la sfârșitul lunii martie, când George Simion a fost ales președinte cu 784 de voturi.

Voi cum votați?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Άγιος Πορφύριος: “ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ..ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ!!!” – YouTube
  https://m.youtube.com/watch?v=FCWB2LQd1dY&feature=youtu.be

  Sfântul Porfirie:

  “Hei! Vom cădea în haos, pierim. Toată lumea se va întoarce pe dos, toată lumea se va întoarce cu susul in jos, vom cadea in înșelare”

  Sfântului Porfirie afirmă profetic că vom vedea haosul desfasurandu-se în fața noastră….

  “Evanghelia are comorile intelepciunii și rezolvă toate problemele. Este o filosofie, într-adevăr filosofie.
  Este filosofie, filocalie apocaliptică. Este cea mai înaltă filosofie.

  Dacă disprețuim trairea in Hristos aici pe pământ, viata noastra devine haos.
  Devine un iad prin depedenta de medicamente …
  Omul începe să fie robit de plăcere si vrea să fie mulțumit așa..
  Nu vedeți copiii care se sinucid sau care înnebunesc?
  Nu vedeti ca spitalele de psihiatrie sunt pline de copii, de 15-16-20 de ani, 25-30 de ani, care sunt chinuiți!
  Îmi veti spune:
  “De ce nu-i vede Dumnezeu?”
  Dar Dumnezeu nu poate interveni sa forteze libertatea omului.
  Dar sa ne rugam ca prin planul lui Dumnezeu să vină oamenii la pocainta, să devină conștienți de caderea in haos si să poată constientiza:

  “Hei! Cădem în haos, pierim.
  Pentru toate sa facem pocainta, caci am fost înșelați.
  Și să revenim iarăși pe calea lui Hristos Dumnezeu ca astfel credința ortodoxă să strălucească”.
  Pentru aceasta trebuie ne ne străduim și trebuie ca lucrurile să fie făcute prin impreuna lucrarea cu harul lui Dumnezeu.
  Dumnezeu lucrează tainic.
  El nu impieteaza asupra libertatii omului.
  El intervine așa cu migala și încetul cu încetul, si încetul cu încetul omul prin pocainta se poate indreapta spre directia care trebuie”

  https://web.facebook.com/thivaiospolitis/posts/pfbid02aZBYGj8E9Dja5tGFtjgSwW6NMmEr6gD64J7hoTCsATc2FGn6Ycongwo9LZGZmmT3l?__cft__%5B0%5D=AZXSjULEiId4E8w1KWtYzakrHYzc46S_0nxz-YDIw8mH4FIx9OXQY5zMon7SDrIUPDlfqukj669V3wYMPOpfLY6nAOXuk8Y1629zg5dtQb_LbnSQu8tIsXTTeqx0CLYDec1kZ9_oC3zOxkJUDjTgN83-YmtDyvfiKX6KVvLt7_ITyg&__tn__=%2CO%2CP-R

 2. Dumnezeu să ne dea înțelepciunea necesară pentru a nu face niște jocuri politice gândite de alții pentru a face praf ambele țări românești!

 3. Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild
  11:49 a.m. · 30 oct. 2020

  Veți vedea un colaps economic cum nu ați mai văzut niciodată.

  Pregatiti-va!

  https://twitter.com/NCJRothschild/status/1322113327779205120?s=20&t=gzhG5pWoh9c6qaGMVjbVlA

  👇

  Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild

  22 aprilie 2021

  Următoarea criză vă va lovi în timp ce dormiți și vă veți trezi săraci. Se va petrece cu viteza fulgerului. Muzica nu s-a oprit încă. Puțini își dau seama că toate piețele sunt asemenea unor castele de nisip.
  Așa că pregătiți-vă.

  https://twitter.com/NCJRothschild/status/1385303161448116230?s=20&t=dhdQDrXZ0r34rNEBKo8z7A

  👇

  Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild
  9:27 p.m. · 22 feb. 2022
  Vom vedea prăbușirea sistemului monetar internațional.
  Când spun asta, mă refer la o prăbușire a încrederii în monedele de hârtie din întreaga lume.
  Nu este doar moartea dolarului sau dispariția euro, este o prăbușire a încrederii tuturor monedelor de hârtie.

  https://twitter.com/NCJRothschild/status/1496205067418222594?s=20&t=gzhG5pWoh9c6qaGMVjbVlA

  👇
  Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild

  Acest lucru ar putea afecta condițiile de concurență echitabile de care ar trebui să se bucure contrapărțile de politică monetară. Migrarea la noul sistem T4 2023 va avea o abordare “big-bang”.

  https://twitter.com/NCJRothschild/status/1598778948351102983?s=20&t=gzhG5pWoh9c6qaGMVjbVlA

  👇
  Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild

  XRP va fi furnizorul de lichiditate pentru întreaga lume.
  https://ripple.com/xrp/
  https://changelly.com/blog/ripple-xrp-price-prediction/

  https://twitter.com/NCJRothschild/status/1598623430303051776?s=20&t=_wups7tIoBLEQMcMwxvKAw

  👇
  Nathaniel C. J. Rothschild
  @NCJRothschild

  Nathaniel C. J. Rothschild a redistribuit
  1 Decembrie

  Comunitatea CLSNet a băncilor globale și regionale.
  CLSNet standardizează și centralizează procesele post-tranzacționare la nivel global
  MUFG Bank signs up to CLSNet
  https://www.cls-group.com/news/mufg-bank-signs-up-to-clsnet/

  👇

  Da! Și cum nici o catastrofă nu se risipește fara a fi fructificata… moneda digitala cbdc va fi prezentata ca o “noua soluție”.
  Și ne va “oferi atât de multă libertate” în continuare, deposedându-ne orice picatura de libertate pe care o mai avea populația in general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button